Зеленський у Львові зустрівся із пані прем'єр-міністром Данії: що відомо

424898812_7159551084081504_5538717061965579271_n
Фото: Максим Козицький/Telegram

Україна та Данія підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає довгострокову військову допомогу та підтримку за фундаментальними напрямками.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції із пані прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові 23 лютого, передає ІА Дивись.info.

Згідно із безпековою угодою, йдеться про підтримку щонайменше на 1,8 мільярда євро 2024 року.

Документ також підтверджує підтримку членства України в ЄС і НАТО, шляху реформ, співробітництва в галузі оборонної промисловості, у сфері розвідки, кібербезпеки, відновлення України, питання санкцій та притягнення агресора до відповідальності.

Глава України подякував Данії за всебічну допомогу Україні, зокрема, згадав заяву уряду Данії про передачу перших винищувачів F-16, які Україна має отримати влітку нинішнього року.

Натомість Метте Фредеріксен додала, що Данія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадуємо, напередодні Данія оголосила про черговий, 15-ий пакет оборонної безпеки для України на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Ці кошти спрямують на боєприпаси для артилерії та протиповітряної оборони, безпілотники й допомогу в розмінуванні, повідомляє оборонне відомство країни.

Зеленський у Львові

У п'ятницю, 23 лютого, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Львова, де зустрівся з пані прем’єр-міністером Данії Метте Фредеріксен. Вони разом вшанували пам'ять полеглих у російсько-українській війні захисників на Марсовому полі Личаківського кладовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: