Україна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою 

2bd6fb24fdad9662e23383eb96705340
Скріншот з відео

24 лютого голова уряду Італії Джорджа Мелоні під час візиту до Києва підписала з президентом Володимиром Зеленським двосторонню безпекову угоди. Також аналогічна угода була підписана з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо

Про підписання безпекової угоди між Італією та Україною повідомили в офіційному Telegram-каналі українського президента.

“Наші зустрічі з главою уряду Італії Джорджею Мелоні завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої стало підписання двосторонньої безпекової угоди. Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією”, - йдеться у повідомленні.

Лідери двох країн також обговорили подальшу підтримку України в контексті головування Італії в G7.

“Дякую Італії за підтримку України, зокрема обороноздатності й відбудови нашої держави, та за продовження надання військової допомоги Україні до кінця 2024 року”, - зазначив Володимир Зеленський.

Також, Президент Володимир Зеленський підписав у Києві "угоду про співробітництво у сфері безпеки" з прем'єром Канади Джастіном Трюдо.

Про це Володимир Зеленський написав у Telegram.

Двостороння безпекова угода була підписана в межах візиту канадського прем'єра до України з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ.

"Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів (2,2 мільярда доларів США. – Ред.) макрофінансової та оборонної допомоги Україні" - йдеться у повідомленні.

Переговори щодо двосторонньої безпекової угоди Оттава й Київ почали в серпні 2023 року.

Нагадаємо, напередодні у Львові президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома державами. Відповідно до угоди, яка діятиме 10 років, цього року Данія надасть Україні військову підтримку на суму щонайменше 1,8 млрд євро.

Раніше, 16 лютого президент Володимир Зеленський і французький лідер Еммануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України в Єлисейському палаці. Того ж дня канцлер Німеччини Олаф Шольц та український підписали угоду про гарантії безпеки в Берліні. Першу таку угоду було підписано між Україною та Британією в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: