Львівщина: головні події за добу

4
На фото унікальні плакати, які створили студенти з Харкова. Експонують їх у Львівський музей історії релігії.

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Сьогодні Львівщина прощається зі захисником зі Сокаля. Юрій Каплета обороняв Батьківщину у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. У березні 2022 року захисник зник безвісти поблизу міста Рубіжне на Луганщині. Напередодні його тіло ідентифікували серед загиблих.

Шпажистка зі Львівщини стала чемпіонкою Європи. 16-річна спортсменка Анна Максименко – найкраща кадетка зі 109 учасниць континентальної першості. А минулоріч спортсменка виборола дві «бронзи» – в індивідуальних та командних змаганнях на континентальній першості в естонському Талліні. Анна – вихованка КДЮСШ «Атлет» та представляє обласну «Школу вищої спортивної майстерності».

У Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького відкрили виставку творів Петра Сипняка «Земля Свята». Петро Сипняк – народний художник України, член Спілки художників України та Клубу Українських митців. Роботи митця  експонують у музеях Львова, Києва, Канева, Запоріжжя та у численних приватних колекціях в Україні і за кордоном. Виставку «Земля Свята» у Львові можна оглянути до 14 квітня за адресою проспект Свободи, 20.

На Львівщині за два роки повномасштабної війни повітряна тривога лунала майже тисячу разів. Відтак від 24 лютого 2022 року сирени сповіщали жителів області про небезпеку й про те, що вона минула, 968 разів.

ДСНС Львівщини закликає жителів не спалювати сухостій. Лише за 2 місяці 2024 року в області вже зафіксували більше двох десятків займань сухої трави. А впродовж 2023 року відбулась 731 пожежа. Вогонь знищив понад 55 гектарів української землі.

Понад пʼять мільйонів для ЗСУ на благодійному аукціоні зібрали жителі Стрийщини. Захід відбувся в межах Благодійний проєкт "Пташки Перемоги". Приурочили його до другої річниці повномасштабного вторгнення, а провели аукціон за сприяння трьох громад – Сколівської, Славської та Козівської.

На фото – унікальні плакати, які створили студенти з Харкова. Експонують їх у Львівський музей історії релігії.

Відкрили виставку напередодні других роковин повномасштабного вторгнення. Таким чином митці прагнуть популяризувати сучасне українське мистецтво та вкотре нагадати про російську агресію в Україні.

«Не Будіть Лихо…» – так виставку назвали самі творці. На полотнах вони виразили всю лють та зневагу до ворога.

«Це більше, ніж виставка, це могутнє послання: «Рано-вранці 24 лютого ви розбудили Лихо – ох, дарма… Доброго вечора, ми з України». Тут кожна легенда та кожна міфічна істота стають живим підтвердженням того, що свобода глибоко закодована в нашій ДНК», – каже кураторка виставки, професорка кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Дара Балашова. 

Експонуватимуть плакати впродовж місяця.  Оглянути їх можна за адресою: вул. Музейна 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: