Собак та котів із ЛКП «Лев» перевірили на ознаки сказу

img28667cecb12e-651d59fd
Фото ілюстративне, автор Роман Балук

Собак і котів, які перебувають у вольєрах у ЛКП «Лев», щодня перевіряють чи немає клінічних ознак сказу.

Як повідомляють у департаменті житлового господарства та інфраструктури, станом на 24 лютого, жодних ознак хвороби у тварин не виявлено, пише Львівська міська рада.

«Після випадку, що трапився 22 лютого – померла безпритульна тварина, яку напередодні виловили працівники ЛКП «Лев» і розтин показав, що у неї був сказ, усіх тварин, які є на території підприємства, перевірять, чи немає ознак сказу. Таку перевірку проводитимуть щодня, доки оголошено карантин на підприємстві. Нагадаю, його оголосили на 60 днів.

А власникам тварин нагадуємо про необхідність вакцинації улюбленців від сказу. Це можна зробити в клініках, де ці тварини є на обліку, або у Державній ветеринарній клініці за адресою вул. Промислова, 9», – зазначив Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, 21 лютого вранці до ЛКП «Лев» надійшло повідомлення про безпритульну собаку на вул. Гоголя. Терміново виїхала бригада, яка відловила тварину та доправила її на територію підприємства.

Були проведені відповідні щеплення і ознак сказу не проглядалося, але вже у другій половині дня виникла підозра, а 22 лютого зранку ця собака померла. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ.

Відтак відбулося екстрене засідання міської протиепізоотичної комісії, на якому прийняли рішення про закриття на карантин ЛКП «Лев», а також введення 5-кілометрової карантинної зони довкола місця відлову собаки, тобто вулиці Гоголя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: