Львівські лікарі врятували немовля, яке через кісту на язиці могло задихнутись

429930715_725335343070218_978632974154602894_n
У Львові прооперували двомісячне немовля із кістою на язиці. Фото: Перше ТМО Львова

У Львові прооперували двомісячну пацієнтку, у якої виявили понад сантиметрову кісту на язиці. Через це немовля могло задихнутись.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста.

Дівчинка народилась передчасно, у перші тижні життя немовля почало важко дихати та виявили хрипи.

Медики з Тернопільщини, звідки вона родом, діагностували пневмонію і почали відповідне лікування. Проте дитині лише гіршало — стало складно ковтати та дихати. Лікарі зробили КТ і виявили, що на корені язика дитини утворилася велика кіста — розміром 1 см 3 мм. Вона поступово росла.

«У будь-який момент крихітка могла задихнутися. Потрібно негайно видаляти новоутвір. Для виконання операції дитину скерувати до Львова — у Лікарню Святого Миколая. Тут спеціалісти одразу провели Веронічці бронхоскопію. Поступово набряк горла у маляти почав збільшуватись — дівчинці ставало все важче дихати. Лікарям довелося ввести інтубаційну трубку, підключити крихітку до апарату штучної вентиляції легень та ввести у стан медикаментозної коми», — кажуть у лікарні.

Перш ніж виконати термінову операцію з видалення кісти, лікарям довелося провести дівчинці переливання крові — через низький рівень гемоглобіну. Задля порятунку дитини спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая об’єднали свої зусилля з колегами Лікарні Святого Пантелеймона.

Вони успішно видалили новоутвір та розблокували дихальні шляхи немовляти. Крихітка вже повністю одужала і повернулася з батьками додому.

Раніше ми розповідали, що у Львові прооперували підлітка, у якої одна нога була на 7 сантиметрів коротшою за іншу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: