У Львові діти, чиї батьки загинули через російські атаки, отримають по 30 тисяч гривень

дівчинка у вишиванці затуляє обличчя руками
Ілюстративне фото/Микита Печеник

У Львові дев'ятеро дітей, батьки яких загинули внаслідок російських обстрілів міста, отримають по 30 тисяч гривень допомоги.

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради у вівторок, 27 лютого.

Виплата відбудеться вперше у межах програми допомоги дітям, батьки яких загинули від ракетних ударів росіян, яку прийняли торік. Йдеться про щорічну адресну допомогу на кожну дитину до досягнення нею повноліття.

У міському управлінні соціального захисту розповіли, що у Львівській громаді є дев’ять дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів. Потреба у коштах для виплати щорічної адресної допомоги цим дітям складає 270 тисяч гривень на рік.

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Львові прийняли програму підтримки дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів росіян на території нашої громади. Йдеться про щорічну одноразову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень кожній дитині до досягнення нею повноліття.

Атаки РФ на Львів

РФ неодноразово обстрілювала Львівську область та Львів. Зокрема, торік окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що на Яворівському полігоні у Львівській області. Внаслідок атаки загинули військовослужбовці: без батька залишилось 6 дітей.

Також 2022 року ракети окупантів влучили у станцію технічного обслуговування автомобілів: загинули 4 працівників станції, серед загиблих – мешканець Львова. У загиблого було 3 дітей, з яких 1 – неповнолітня.

А під час атаки дронів-камікадзе на Львів у вересні 2023 року, було знищено складські приміщення, де зберігалася гуманітарна допомога. Тоді загинув батько 3-х неповнолітніх дітей.  

Раніше у Львові прийняли програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність (1-ї групи) внаслідок війни. Щороку місто надаватиме 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини – до досягнення її повноліття. Перші 204 дитини вже отримали таку допомогу, прийом заяв триває (документи приймає Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій на вул. Пекарській, 41).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: