Україна та Албанія підписали угоду про співробітництво

28e0edf75996e3f042ed0055f50a48a4_1709114475_extra_large
Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Албанії Еді Рама підписали Договір про дружбу та співробітництво.

Про це повідомили в Офісі президента у середу, 28 лютого.

Згідно із документом, країни розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров’я, засобів масової інформації, туризму та спорту.

Окрім цього, встановлюватимуть комерційні контакти між державами та приватними підприємствами та організаціями двох держав.

Водночас сторони співпрацюватимуть у сфері охорони довкілля, застосування екологічно чистих технологій та раціонального використання природних ресурсів.

Україна й Албанія забезпечуватимуть розширення контактів між громадянами та державними й недержавними організаціями, профспілками, навчальними та культурними закладами, молодіжними та спортивними організаціями двох держав.

Країни співпрацюватимуть у питаннях боротьби з організованою злочинністю, тероризмом, наркоторгівлею, торгівлею людьми, контрабандою всіх видів, зокрема й культурних та історичних цінностей.

28 президент України Володимир Зеленський взяв участь у саміті «Україна — Південно-Східна Європа» в Албанії, де він зустрівся із прем'єр-міністром Еді Рама. Він вручив прем’єру орден Ярослава Мудрого I ступеня за вагомий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України, популяризацію нашої держави у світі.

Нагадуємо, 23 лютого Україна та Данія підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає довгострокову військову допомогу та підтримку за фундаментальними напрямками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: