Десантники та морпіхи: у Львові виплатять по 50 тисяч гривень тим, хто підпише контракт

У Львові виплатять по 50 тисяч гривень із міського бюджету військовослужбовцям, які підпишуть контракт з десантними військами чи морською піхотою.

Як це працюватиме, розповіли у міській раді.

Кому виплатять 50 тис. грн

Одноразову виплату в розмірі 50 тисяч гривень виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської громади та підписав контракт з військовими частинами десантно-штурмових військ та військово-морських сил ЗСУ. Йдеться як про перші, так і повторні контракти.

Допомогу зможе отримати кожен, хто підписав контракт з цими військовими частинами, та є мешканцем Львівської міської територіальної громади, у томі числі внутрішньо переміщені люди, які є на військовому обліку на території громади.

Як отримати допомогу?

Для отримання допомоги воїн має звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і вже опісля комісар центру подаватиме клопотання та відповідний пакет документів про виплату до Львівської міської ради.

У мерії наголошують, що воїнам не потрібно звертатись до установ соцзахисту, адже всі документи подаватимуть центри комплектування», — пояснює Олексій Неділя, який очолює міське управління соцзахисту.

Які документи потрібно подати

Йдеться про:

  • заяву
  • копію паспорта,
  • копія контракту,
  • рахунок, відкритий у банку.

Це стосується як підписання першого контракту, так і повторного.

Весь перелік необхідних документів — тут.

Виплата по 50 тис. грн військовим у Львові — що відомо

Наприкінці 2023 року у Львові напрацювали комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. На її реалізацію 2024 року передбачили понад 480 млн грн.

Це стосується низки напрямків:

  • матеріальні виплати,
  • соціально-психологічну допомогу,
  • медичне лікування і відновлення,
  • фінансові ваучери для розвитку бізнесу,
  • допомогу у працевлаштуванні та навчанні,
  • відпочинок і дозвілля.

У лютому теперішнього року на засіданні сесії міської ради ухвалили рішення про виплату одноразової фінансової допомоги у розмірі 50 тисяч гривень військовим, які підпишуть контракти на службу у десантних військах чи морській піхоті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: