У Львові прооперували немовля із розщілиною губи

428519439_894612246000033_3112438358828895385_n
3,5-місячний пацієнт із мамою. Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Хірурги у Львові виправили 3-місячному пацієнтові розщілину губи. Операцію провели у центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит» спільно із колегами зі США та Польщі.

Про це повідомили на сторінці лікарні.

Багатодітна сім'я із Тернопільщини. Пацієнт Михайлик восьма дитина у родині. Його тато нині захищає Україну на фронті. Від народження хлопчика спостерігають у львівській лікарні.

«Наші лікарі вчили маму хлопчика годувати малюка, клеїти спеціальні тейпи, щоб підготувати тканини до операції і доглядати за ротиком», — кажуть в «Охматдиті».

Немовля прооперувала львівсько-філадельфійська команда хірургів. У Львові саме перебуває провідна американська спеціалістка з розщілин, щелепно-лицева хірургиня з Children’s Hospital of Philadelphia (США) з командою. Разом з львівськими колегами вони зробили малюку складну операцію за новою методикою.

У перший етап Михайлику виправили губку, далі закриють дефекти піднебіння і ясен.

Раніше хлопчику було важко їсти, перший місяць він їв через зонд, далі міг їсти лише через пляшечку. Щоб він вчився розмовляти, йому треба виправити дефект піднебіння, тоді хлопчик зможе опанувати звуки.

Місія іноземних лікарів у Львові

Наприкінці лютого до Львова із місією прибула американська хірургиня українського походження Оксана Джексон. Упродовж кількох днів вона оперуватиме дітей з вродженими вадами, деформаціями і новоутворами обличчя і тіла.

Окрім консультацій, лікарі планують виконати понад 15 складних оперативних втручань.

Цього разу з Джексон приїхали її колеги Девід Лоу – дитячий пластичний і реконструктивний хірург із лікарні у Філадельфії, та пластична хірургиня Наталія Біскуп. Разом із українською командою лікарів вони проведуть в операційній два дні.

Під час цього візиту лікарі візьмуться за найскладніші випадки: розщілини губ та піднебіння, розлади мовлення при розщілині піднебіння, синдром Поланда, деформації носа та вух, лицьовий параліч, опіки, шрами на обличчі, ліпоми, вроджені невуси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: