Що подивитися у львівських кінотеатрах в березні: добірка фільмів

У кінотеатрах Львова цього місяця можна буде переглянути прем'єри іноземних та українських режисерів. Це фільми про невістку Івана Франка, дівчинку, яка подружилася з ягуаром, суворого вчителя, Кузьму Скрябіна, сирійських біженців тощо.

ІА Дивись.info продовжує переглядати розклад кінопоказів у львівських кінотеатрах та складає добірку цікавих фільмів, які можна переглянути там.

«Смак свободи», 2024

Режисер – Олександр Березань

Олександр Березань – український режисер, продюсер та сценарист. Працював над фільмами: «Давай танцюй», «Шляхетні волоцюги» та «Козаки. Абсолютно брехлива історія».

У кінострічці «Смак свободи» розповідається історія молодої дівчини, яка приїжджає до Львова, аби влаштуватися на роботу шеф-кухарем. Тут вона дізнається про книжку «Перша українська загально-практична кухня» Ольги Франко, що надихне її на зміни в житті.

Де дивитися: Кінотеатр Multiplex (ТРЦ Victoria Gardens). Коли: 7 березня.

Кадри з трейлера до фільму «Смак свободи»

«Елла та чорний ягуар», 2024

Режисер – Жиль де Метр

Жиль де Метр – французький режисер, актора та журналіст. У його творчому доробку є такі фільми як: «Вовк і лев» (2018 р.), «Пригоди Мії і білого лева» (2021 р.). Стрічку «Елла і чорний Ягуар» режисер знімав разом зі своєю дружиною, яка підготувала сценарій до кіно.

У сімейній комедії «Елла та чорний ягуар» оповідається про дівчину Еллу. Усе своє дитинство вона провела в джунглях річки Амазонки. Одного разу вона побачила дитинча чорного ягуара, після чого прив’язалася до тваринки та назвала її Надія. Згодом Елла переїхала до у Нью-Йорка. Раптом вона дізналася, що в околицях джунглів, де вона раніше жила, браконьєри полюють на ягуара, який залишився там один. Так, дівчинка їде туди, аби врятувати тварину.

Де дивитися: Кіноцентр «Горіховий» / Lviv Film Center. Коли: 3 березня.

Кадри з трейлера з фільму «Елла та чорний ягуар»

«Залишенці», 2023

Режисер – Александер Пейн

Александер Пейн – американський продюсер, сценарист та режисер. Долучався до зйомок таких кінострічок, як-от: «Громадянка Рут», «Вибори», «Про Шмідта», «На узбіччі», «Зменшення» тощо. Зокрема, за фільм «На узбіччі» отримав премію «Оскар» за найкращий адаптований сценарій.

У фільмі «Залишенці» зображені події на початку 1970-х років у Англії. Сюжет розгортається в одній з приватних шкіл. Там розпочалися канікули, проте не всі учні поїхали додому. Є такі, які залишилися в школі, зокрема Ангусу. За ним наглядає один з найсуворіших вчителів – Поль Ханем. Однак хлопець є ще тим непокірним учнем.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / King Cross». Коли:3-6 березня, (16+).

Кадри з трейлера до фільму «Залишенці»

«Мадам Павутина», 2024

Режисерка – С. Дж. Кларксон

С. Дж. Кларксон – британська режисерка, яка зняла такі серіали, як-от: «Доктор Хаус», «Декстер» і «Потворна Бетті», «Герої», «Життя на Марсі», «Лікарі», «Мешканці Іст-Енду» та інші.

«Мадам Павутина» – це ще одна стрічка про супергероїв від вигаданого всесвіту Marvel. Цього разу головною героїнею фільму стала парамедикиня з Мангеттену Кассандри Вебб. Одного разу вона виявляє в себе особливі здібності – починає бачити різні видіння. А згодом дізнається історію власного народження.

Де дивитися: Кінотеатр Мультиплекс Спартак. Коли: 3-6 березня.

Кадри з фільму «Мадам Павутина»

«Зона інтересу», 2023

Режисер – Джонатан Ґлейзер

Джонатан Ґлейзер – британський сценарист та кінорежисер. Крім того, також працює над зйомками кліпів. Брав участь у створенні таких стрічок: «Народження», «Побудь в моїх шкірі», «Сексуальна бестія».

Фільм «Зона інтересу» знятий за мотивами однойменної книжки Мартіна Еміса. Сюжет кінострічки розповідає історію сім’ї Хесс, яка живе біля концентраційного табору в період Другої світової війни. Рудольф працює комендантом концтабору, який чи не кожен день стикається з жорстокими реаліями тогочасної дійсності. Зйомки цього фільму вдбувалися протягом 2021-2022 рр. в нацистському концтаборі Аушвіц.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Leoland». Коли: 3-6 березня.

Кадри з трейлеру фільму «Зона інтересу»,

«Зелений коридор», 2024

Режисерка – Аґнєшка Голланд

Аґнєшка Голланд – польська сценаристка, режисерка, акторка, голова правління Європейської кіноакадемії. Брала участь у зніманні фільмів: «Ілюмінація», «Щось для чогось», «Повне затьмарення», «Мертва справа», «Картковий будинок», «Ціна правди» тощо.

На Венеційському кінофестивалі фільм «Зелений коридор» нагородили спеціальною відзнакою. Основною темою стрічки є міграція. У ній розповідається історію сім’ї сирійських біженців, які хочуть потрапити до країн Європейського Союзу. Вони намагаються перетнути білорусько-польський кордон, проте зіштовхуються з багатьма труднощами. Цей фільм розкритикували президент Польщі Анджей Дуда та міністр юстиції Збіґнєв Зьобро.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Forum». Коли: 21 березня.

Кадри з трейлера «Зелений коридор»

«Я, «Побєда» і Берлін», 2024

Режисерка – Ольга Ряшина

Ольга Ряшина – українська режисерка, сценаристка та акторка.

Фільм «Я, «Побєда» і Берлін» зняли за однойменним твором Кузьми Скрябіна. У ньому розповідається про мандрівку Кузьми зі своїм другом Бардом до Берліна. В поїздку він вирушає на старому авто «Побєда». На шляху з героями трапляються чимало пригод. Цікаво, що знімання фільму відбувалося у Львові та Берліні.

Де дивитися: Кінотеатр Multiplex (ТРЦ Victoria Gardens). Коли: 13 березня.

До слова, раніше в театрі імені Марії Заньковецької відбувся допрем'єрний показ вистави за творчістю Кузьми Скрябіна.

Кадри з трейлера до фільму «Я, «Побєда» і Берлін»

Попередні добірки фільмів

Нагадаємо, минулого разу ми підготували для вас добірку фільмів, які показували львівські кінотеатри у лютому. Зокрема, туди увійшли:

  • «Інший Франко», 2021 рік.
  • «Ідеальні дні», 2023 рік.
  • «Дюна: Частина друга», 2024 рік.
  • «Смак пристрасті», 2024 рік.
  • «20 днів у Маріуполі», 2023 рік.
  • «Арґайл», 2024 рік.
  • «Боб Марлі: One Love», 2024 рік.

До слова, ІА Дивись.іnfo також складає добірки книжок. Тому що почитати на дозвіллі можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: