Головні події за добу на Львівщині

1
Алея Героїв у Дрогобичі

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Захисника із Золочівщини посмертно нагородили орденом «Хрест Героя». Євген Довгань – житель села Сновичі. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Воїн загинув 24 вересня 2022 року.

Орденом «За мужність» III ступеня посмертно нагородили трьох захисників із Стрийщини. Романа Ляховольського, Богдана Юрківа та Ростислава Новіцького відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час оборони територіальної цілісності, вірність військовій присязі.

На Яворівщині в Опорному закладі «Мостиської ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відкрили «Стіну пам’яті» полеглим воїнам, які були випускниками школи: Юрію Музиці, Василю Тарньовому, Ігорю Качмарику, Максимові Гребенніку, Любомиру Стефаниці, Андрію Пришлякові, Юрію Паславському, Ігорю Хохлову та Мар‘янові Матушу.

У Тростянецькому ЗЗСО І-ІІ ступенів, що на Стрийщині, встановили меморіальні дошки випускникам школи В’ячеславу Бібікову, Тарасу Прудивусу та Оресту Даниловичу, які загинули захищаючи Україну.

Сьогодні Львівщина прощається з шістьма захисниками. Олег Гільжинський, Вʼячеслав Дегтяр, Богдан Іванчишин, Андрій Стопчанський, Роман Білий та Ігор Гуженко. Вічна памʼять Героям.

Платники Львівщини перевиконали план обласного бюджету на 13%, що на 37% більше порівняно з відповідним періодом торік.

Підприємства харчової галузі Львівської області можуть отримати до 80% компенсації вартості сервісних та консультаційних послуг у межах проєкту «Доступ до аутсорсингу та залучення кваліфікованої робочої сили» Програми USAID з аграрного та сільського розвитку:

У Львівській області відбувся регіональний семінар щодо інтеграції адміністративних послуг у ЦНАП. Під час заходу представили концепцію вдосконалення діяльності ЦНАП у територіальних громадах на 2024-2026 роки.

У Новояворівській лікарні імені Юрія Липи встановили нові медичні анестезіологічні консолі. Їх використовують для забезпечення життєдіяльності важкохворих пацієнтів. Обладнання придбали у партнерстві Новояворівської міської ради з Програмою розвитку ООН UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Жителі Пустомитівської громади створили організацію «Добровільна пожежна команда». Наразі її учасники проходять курс із теоретичної підготовки. А згодом вони отримуватимуть практичний досвід у ДСНС міста Пустомити. Від Solidarity Fund PL in Ukraine для роботи команда отримала дефібрилятор, медичну сумку та ноші.

Жителів області запрошують долучитися до благодійного сходження на найвищу гору України «Говерляна-2024» разом із воїнами 80 окремої десантно-штурмової бригади. Захід організовує Управління молоді та спорту Львівської ОДА спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристично-альпіністським центром «Скеля».

На фот – Алея Героїв. Її створили у Дрогобичі. Зробили це з ініціативи дружини полеглого воїна Руслана Сіксоя – художниці Христини Соломчак. Тут розмістили пам’ятні знаки загиблим захисникам – вихідцям з Дрогобицької громади. З них відвідувачі можуть дізнатися більше про життя та загибель військовослужбовців. Саму конструкцію декорували вишиваним орнаментом та птахами, вони символізують душі воїнів, які віддали свої життя за Україну. Алея Героїв розташована у парку імені Степана Бандери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: