Не проґавте грант: підбірка можливостей на Львівщині

надпис "гранти" з дерев'яних кубиків
Фото: depositphotos.com.ua

Грантова підтримка надається українським підприємцям, які хочуть започаткувати або розвинути власну справу. Це безповоротна фінансова допомога для реалізації проєктів, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну здебільшого скеровується на мікро- малий та середній бізнес.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Інноваційні проєкти

Компанії, які створюють продукти та послуги із інноваційною складовою та фокусуються на розширенні чи експорті можуть отримати до 15 тисяч євро гранту на реалізацію проєкту.

Зображення: InternetDevels

Згідно із умовами, від одного підприємства може бути подана лише одна заявка (пов’язані компанії не можуть подавати заявки).

Підприємство має відповідати наступним критеріям:

  • юридичні особи – товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), які є суб’єктами малого підприємництва у розумінні, визначеному Господарським кодексом України;
  • не менше 51% належить кінцевим бенефіціарним власникам, які є громадянами України;
  • чисельність працівників складає від 11 до 150 осіб на момент подання заявки;
  • річний дохід від будь-якої діяльності еквівалентний сумі до 10 мільйонів євро, визначений за середньорічним курсом Національного банку України;
  • продукт або послуга містить інноваційну складову та/або підприємство має потенціал до розширення та/або експорту; підприємство не є відповідачем у судових та виконавчих провадженнях щодо корупційних правопорушень

Заявки приймають до 10 березня 2024 року.

Для ветеранів

Стартував конкурс для ветеранських організацій (центрів, хабів, фондів, асоціацій, просторів, спілок та об'єднань). Можна отримати понад мільйон гривень на реалізацію ініціатив.

Ілюстративне фото, Getty Images

Проєктні пропозиції для конкурсу мають передбачати змістовну діяльність організації за одним або кількома з тематичних пріоритетів цього конкурсу:

  • Реабілітація, фізична і ментальна, військовослужбовців, ветеранів і ветеранок, ефективна організація реабілітаційних процесів в громадах;
  • Правові, соціальні, психологічні, інформаційні сервіси для військовослужбовців, ветеранів, ветеранок та членів їх родин;
  • Сприяння реінтеграції та підготовка громад до повернення ветеранів та ветеранок;
  • Турбота про родини військовослужбовців, «тих, хто чекає», військовополонених, загиблих та зниклих без вісті;
  • Формування професійних та ефективних ветеранських осередків в громадах, націлених на якісні сервіси та просування дієвих рішень для ветеранської спільноти.

Заявки приймають до 11 березня 2024 року.

Стартапи

Українські технологічні компанії, які працюють у сферах AR/VR, blockchain, медицини, енергетики, фінтеху, штучного інтелекту, електронного уряду, можуть отримати до 50 тисяч доларів від Українського фонду стартапів.

Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

До участі запрошують підприємства, які відіграють важливу роль у стимулюванні економічного зростання та міжнародного іміджу України.

Критерії заявників:

  • Зареєстровані у встановленому законом порядку суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку та/або досягнення соціального ефекту.
  • Відсутність інвестицій, грантових коштів або державної допомоги, що перевищують 500 тис. доларів за весь період діяльності.
  • Сукупний дохід не перевищує 500 тис. доларів в еквіваленті станом на дату подачі заявки за останній рік діяльності.
  • Заявник фактично не перебуває і не здійснює діяльність на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також не входить в санкційний список та не є об’єктом спеціальних обмежень (санкцій) згідно із законами України.

Заявки приймають на постійній основі, а термін реалізації програми — до 31 грудня 2025 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: