Львівщина: головні події за добу

2
На фото – ювілейна виставка Левка Скопа

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На фасаді Стільського ЗЗСО I-III ст. Тростянецької громади відкрили меморіальні дошки загиблим захисникам. Памʼятні знаки встановили на честь Мар'яна Перія та Володимира Дембіцького.

Сьогодні Львівщина прощається з двома захисниками:

Тарас Дуфанець. Воїн із села Полтва Золочівського району. Був гранатометником 1 батальйону оперативного призначення. Загинув 25 лютого 2024 року на Запоріжжі.

Олег Кук. Воїн із села Якимів Жовтанецької громади. Служив у 79 бригаді (в/ч А0224). Виконував бойові завдання на Маріїнському напрямку поблизу населеного пункту Курахове. Загинув захисник 29 лютого 2024 року.

На базі Новороздільської міської лікарні відкрили Центр амбулаторної реабілітації. Його обладнали сучасними тренажерами, які допомагатимуть військовим відновлюватися після поранень. Центр відкрили завдяки спільним напрацюванням медзакладу та благодійників.

Пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на Львівщині, слід пройти ідентифікацію.

Учні 9-А класу Новояворівської школи організували ярмарок на підтримку ЗСУ. Відтак юні благодійники передали 9 тисяч гривень на купівлю рації для 125 бригади ТРО, яка боронить нашу країну на Харківському напрямку.

А на фото – ювілейна виставка Левка Скопа, присвячена 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка та з нагоди 70-річчя художника. Експонують її у Львівський палац мистецтв   Lviv Art Palace.

Левко Скоп – не просто художник та іконописець. Із 2014 року митець активно волонтерить. Він малює картини і їздить з ними на передову. Свої роботи також виставляє на аукціони, а отримані кошти перераховує на потреби бійців.

Триватиме виставка до кінця березня. Оглянути її всі охочі можуть щодня з 11:00 до 17:00.

Нагадаємо, що на Львівщині горів дерев'яний будинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: