У Львові виселили вимушених переселенців через пиятики, — міська рада

модульне містечко для ВПО на Сихові
Фото: Роман Балук

З модульного містечка, що у Сихівському районі Львова, де мешкають вимушені переселенці, виселили шістьох осіб, які зловживали алкоголем.

Про це повідомив керівник Центру соціальної підтримки вимушено переміщених осіб Володимир Головатий у вівторок, 5 березня.

Він уточнив, що йдеться про період із січня 2023 року до березня 2024 року.

«Водночас, щоб ці люди не залишились на вулиці чи не виникли інші негативні наслідки, пов’язані з відсутністю у них житла, працівники нашого Центру кожному, кого виселили з містечка, надали інформацію про прихистки у Львові – із зазначенням адрес та контактних номерів телефонів. Тобто кожному було запропоновано альтернативне розміщення в межах нашої громади», — розповів Головатий.

Модульне містечко для ВПО у Львові

У модульному містечку на Сихові мешкають вимушено переміщені люди з окупованих територій України. У містечку є 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання. Тут є житлові блоки, санвузли та їдальні, а під потреби людей з інвалідністю адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Також, тут облаштували 10 дитячих кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок. Зараз тут мешкає майже 1000 осіб, з них майже 260 – діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: