На Львівщині пройде вечір пам'яті музиканта Богдана Стефури

Цієї суботи, 9 березня, у Сокільниках пройде вечір пам'яті заслуженого діяча мистецтв України, львівського музиканта, аранжувальника та звукорежисера Богдана Стефури. Чоловіка раптово не стало другого січня через хворобу.

Про це ІА Дивись.info розповіли організатори, Марія Панчишин та звукорежисер і його учень Юрій Оконченко.

Марія повідомила, що вечір пам'яті відбудеться у Народному домі «Просвіта» у Сокільниках, де музикант має студію звукозапису «Мелос», а також останні роки був директором. Подія запланована на 9 березня. Це День народження Богдана Стефури.

Богдан Стефура  що відомо про музиканта

Він родом зі Судової Вишні біля Львова. Народився у сім'ї кіномеханіка та бібліотекарки. Музична кар'єра Богдана Стефури розпочалась ще у школі, коли він навчився грати на гітарі та створив ансамбль, де однодумці обробляли народні пісні.

Випустившись зі школи, він став студентом факультету радіоелектроніки Львівського політехнічного інституту. Та потім, маючи технічну базу та музичну освіту, самовивчився на звукорежисера.

Богдан Стефура працював звукорежисером ансамблю «Ватра» Львівської філармонії. Записав музичний матеріал до трьох фільмів і чотирьох вистав, автором яких був Ігор Білозір.

У 1984-1985 роках працював як звукорежисер фольк-рок гурту «Жайвір» Рівненської філармонії. Згодом, в 1986-1991 роках, був музикантом і звукорежисером фольк гурту «Медікус». Записав кілька альбомів гурту, в тому числі - два з них у Чікаго (США) на студії Candlelight studio.

1991 році заснував продюсерську агенцію «Мелос» і одноіменну студію звукозапису. У портфоліо - сотні альбомів музики найрізноманітніших жанрів, художнього слова, десятки робіт із реставрації записів, зокрема реставрації перших авторських виконань Володимира Івасюка, записів пісень Мирослава Скорика, матеріалів етнографічних експедицій.

Багато років працював із «Пікардійською терцією». Був одним із членів журі фестивалю «Червона рута». До останнього навчав звукорежисурі та вокалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: