Американські хірурги у Львові прооперували пацієнтку із вродженою вадою обличчя

Американські хірурги у Львові прооперували пацієнтку із вродженою вадою обличчя
Американські хірурги у Львові прооперували пацієнтку із вродженою вадою обличчя. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Львівські хірурги спільно із американськими колегами прооперували 20-річну пацієнтку, яка народилась із розщілиною верхньої губи та мʼякого і твердого піднебіння. До цього дівчині зробили шість втручань. Сьома операція стала заключною.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Пацієнтці було важко їсти

20-річна Ніна народилася із розщілиною верхньої губи та мʼякого і твердого піднебіння. Через це дівчинці було важко їсти та ковтати. Вперше лікарі взялися виправляти вроджену ваду коли їй було лише 6 місяців. Потому ще кілька втручань, які полегшили фізичний стан дитини. Однак не остаточно. До 19 років дівчина майже не могла дихати носом. Тож хірургічні втручання продовжились.

Місія хірургів зі США врятували пацієнтку

Оперували Ніну американські хірурги, серед яких Оксана Джексон — хірургиня українського походження Фахівці прибули до львівської лікарні вдруге. Попри те, що Ніна вже повнолітня, а іноземці приїхали оперувати маленьких пацієнтів, вони не відмовили у допомозі і цій дівчині.

Під час вже сьомого хірургічного втручання американсько-українська команда медиків виконала повторну пластику губи та носа, аби забрати шрам від попередніх операцій.

Розщілина губи та піднебіння

За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, у світі на кожні 750 новонароджених одна дитина народжується з розщілиною губи та піднебіння. Вада супроводжується супутніми захворюваннями та призводить до проблем із харчуванням, диханням, мовленням та слухом.

Аби скорегувати вроджену патологію, лікарі розписують хірургічний план на роки вперед.

Загалом, у ході другого візиту хірургів із Філадельфії до Львова — Оксани Джексон, Наталії Біскуп та Девіда Лоу — українсько-американській команді вдалося прооперувати 20 пацієнтів, додають у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: