Названо переможицю конкурсу Міс Світу 2024

3269337
Фото: Getty images

Найгарнішою жінкою світу цьогоріч було визнано Христину Пишкову з Чехії. Загалом у конкурсі брали участь 111 дівчат з усього світу

В індійському Мумбаї у суботу, 9 березня, фінішував конкурс Міс Світу 2024. Перемогу здобула представниця Чехї Христина Пишкова. Вона перемогла 111 своїх суперниць з усього світу, повідомляє CNN.

Під час відбіркового конкурсу оцінювали красу, талант і ораторське мистецтво.

Коли кількість учасниць скоротилася до восьми найкращих, вони взяли участь у класичному раунді запитань і відповідей, торкаючись тем, які обговорювалися на останньому саміті "Великої двадцятки". 

На прохання пролити світло на питання, яке безпосередньо впливає на охорону здоров'я жінок, Пишкова, 23-річна студентка юридичного факультету і модель, говорила про подолання стигми і сорому, пов'язаних з менструацією, зазначивши, що "бути жінкою - це дар" і що менструація не повинна бути темою табу.

Після останнього відбору залишилося чотири конкурсантки, які мали "презентувати свою мету" (або благодійну платформу) перед трійцею бізнес-магнатів з "Shark Tank India". Кожен з цих чотирьох фіналістів представляв окремий регіон світу: Африку, Америку та Карибський басейн, Азію та Океанію і Європу.

Пишкова здобула перемогу над трьома фіналістками - Ясміною Зейтун з Лівану, Аче Абрахамс з Тринідаду і Тобаго та Лесего Чомбо з Ботсвани. Ці жінки, разом з Джессікою Ґаґен з Англії, вважаються "континентальними переможницями" конкурсу.

Також відомо, що предстаниця Чехії заснувала Фонд Христини Пишко, і найсуттєвішим кроком для нього стало відкриття англійської школи для малозабезпечених дітей у Танзанії, де модель волонтерила.

Дівчина любить грати на флейті та скрипці, має пристрасть до музики та мистецтва, яке дев'ять років вивчала у Академії мистецтв. Вона володіє чотирма мовами: англійською, польською, словацькою та німецькою.

Українка Софія Шамія опинилася серед 40 найкращих претенденток, але не увійшла до дванадцятки.

Благодійний проєкт Софії Шамії став найкращим серед європейських учасниць. У відео вона розповіла про допомогу дітям, що постраждали від війни.

Нагадаємо, що Софія Шамія – представниця України на Міс Світу 2024. 18-річна дівчина родом із Києва. Наразі навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії.

Софія Шамія любить малювати, пише glavcom.ua. Вона проводить курси арттерапії, малює з дітьми та дорослими, продає картини на благодійних аукціонах.

«Як художниця, я зрозуміла цілющу силу мистецтва. Ось чому я почала арттерапію з дітьми – щоб зрозуміти їхні емоції. Я організувала благодійний аукціон і кошти від продажу картин спрямувала на реабілітацію дітей, у яких відібрали дитинство», – розповіла дівчина у відео, яке презентувала для конкурсу талантів на Міс Світу 2023.

Також Софія Шамія зазначала, що готова до надмірної уваги та навіть можливої критики.

«Я розумію, що перемога приносить певну публічну увагу, і це може викликати інтерес до мого минулого. Але я пишаюся своєю діяльністю та життям. Але дуже вдячна українцям за підтримку та можливість представляти Україну на міжнародному конкурсі Міс Світу», – сказала дівчина.

Як повідомлялося, Росія не братиме участі у міжнародному конкурсі «Міс Світу». Причиною стала неприпустима поведінка росіянки на «Міс Європа». Про це повідомила голова організаційного комітету «Міс Україна» Вероніка Щіпцова. 

Нагадаємо, що в Україні оголосили лауреатів Шевченківської премії-2024.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: