Поляки почали зупиняти пасажирські автобуси з українцями, — Мінінфраструктури

черги на кордоні
Фото: Західний кордон

Польські протестувальники почали зупиняти пасажирські автобуси, які їдуть з Польщі та у Польщу.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у понеділок, 11 березня.

За його словами, до таких дій польських протестувальників також приєднуються і поліціянти. Кубраков зазначив, що пасажирами таких автобусів, зокрема, є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання.

«Наголошуємо, що ці дії є неприпустимими щодо громадян України. Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу», — пише Кубраков.

Зазначимо, раніше протестувальники заявляли, що блокада кордону не поширюватиметься на пасажирський транспорт, а також транспорт, що перевозить гуманітарний і військовий вантаж.

Блокада кордону з Україною польськими фермерами: що відомо

У листопаді торік у Єврокомісії заявили, що можуть розпочати каральну процедуру щодо Польщі, якщо Варшава не вирішить питання із блокадою пунктів пропуску на кордоні з Україною. Наступного місяця польський очільник Мінінфраструктури Даріуш Клімчак розповів, що уряд шукає компроміси із перевізниками.

Тоді ж польські далекобійники відновили блокаду одного із головних пунктів пропуску на кордоні з Україною. Невдовзі до блокади приєднались й польські фермери. Ці акції тривають й донині.

16 січня перевізники досягли згоди з урядом Польщі щодо «певних умов» і заявили, що призупинять свої протести з 17 січня до 1 березня.

З 20 лютого протестувальники Польщі поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною почали жорсткішу блокаду. Окрім цього, неподалік пункту пропуску «Медика — Шегині» польські аграрії висипали з вагона українське зерно. Того ж дня пані генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибаченя в українців через дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні.

У лютому Україна розробила та пропонує Польщі план деблокади кордону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: