До спільноти UNBROKEN Cities доєдналося французьке місто: у Львові створять центр для літніх людей

432423722_974331487388288_1304561696359868650_n
Фото: фейсбук-сторінка Андрія Садового

Канни долучилось до мережі UNBROKEN Cities (незламних міст) та стали першим французьким містом, яке до міжнародної спільноти.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, який перебуває на найбільшій міжнародній інвестиційній виставці у Каннах.

Він зазначив, що спільно містом Канни та за підтримки Асоціації архітекторів Франції планують збудувати у Львові новий сучасний центр для літніх людей.

«Підписали з мером Канн Давідом Ліснаром угоду про співпрацю у цьому напрямку.Це важливо, бо вік – не вирок, а право на заслужений відпочинок і щасливу старість. Потрібно долати всі стереотипи. Це має бути комфортний центр, де старші люди будуть відчувати себе в безпеці, під наглядом медиків, але не у клітці. Я також хочу провести свою старість у Львові і закликаю не боятись цих думок. Це життя.У Каннах нещодавно відкрили дуже класний центр для людей похилого віку. Ми побачили це місце і вирішили, а чому такого немає в Україні? Таке місце має бути у Львові. І в цьому нам допоможе якісна експертиза наших французьких колег» , - розповів Андрій Садовий.

Зазначимо, що міжнародну ініціативу UNBROKEN Cities Network заснували 15 листопада 2023 року Манчестер, Ліверпуль та Львів, аби підтримувати та розвивати реабілітацію в Україні.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: