У лікарнях Львова вперше впровадять систему екстреного виклику медиків

система екстреного виклику медиків
У лікарнях Львова вперше впровадять систему екстреного виклику медиків. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Перше медичне об'єднання Львова впроваджує автоматизовану систему сповіщень лікарів та медперсоналу knopka. Її мета – спростити та пришвидшити роботу медиків, які надають невідкладну допомогу пацієнтам.

Про це повідомили у пресслужбі медоб'єднання 18 березня.

Екстрений виклик лікарів

Працюватиме нова система сповіщень у всіх лікарнях медичного об’єднання. knopka — інноваційна система виклику та інформування лікарів про поступлення пацієнтів та їхній стан.

За допомогою спеціального мобільного застосунку черговий лікар або медична сестра відділення невідкладної допомоги може миттєво викликати спеціалістів різних відділень. А ще – повідомити лікарям про екстрений консиліум у випадках, коли пацієнт поступає в критичному стані.

У Перше медоб'єднання айтівці передали 63 телефони та 12 планшетів, за допомогою яких медбригади матимуть змогу реагувати на виклики..

Керівник проєкту knopka Іван Осадчий зазначає, що систему розроблено з урахуванням як стандартів надання ургентної допомоги пацієнтам, так і зручності самих медиків.

«За протоколом, медичну допомогу пацієнту в критичному стані мають почати надавати впродовж п’яти хвилин. Відтак, щоби полегшити роботу медичного персоналу, ми і створили цю унікальну систему. Її механізм дуже простий: пацієнт поступає на «червону зону», черговий медик натискає кнопку на планшеті, а на телефон лікарів різних відділень надходить сповіщення, що протягом п’яти хвилин вони мають бути поруч з пацієнтом. Це сприяє покращенню якості надання швидкої допомоги пацієнтам», — пояснює він.

У Львові система впроваджується уперше. Раніше така медична інновація уже встигла зарекомендувати себе в більш ніж десяти обласних центрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: