Загальнонаціональний страйк фермерів відбудеться у Польщі завтра, - ЗМІ

фото: rmf24

Поліція Польщі готується до загальнонаціонального страйку фермерів, який відбудеться 20 березня. Офіційно відомо про 580 запланованих протестів, до яких, як очікується, долучаться майже 70 тисяч аграріїв.

Про це повідомляють польські правоохоронці.

Через оголошений страйк очікуються значні труднощі на дорогах по всій Польщі, пише місцеве видання RFM24. Аграрії протестуватимуть на швидкісних трасах, національних дорогах, а також у містах. Серед низки населених пунктів де, анонсували страйки — Варшава, Краків та Гданськ.

Поліція обіцяє залучити значні сили для убезпечення всіх громадян, зокрема й тих, хто не бере участі в протестах. Також правоохоронні органи обіцяють подбати про те, щоб на дорогах водії «відчували якомога менше перешкод».

Блокада кордону з Україною польськими фермерами: що відомо

У листопаді торік у Єврокомісії заявили, що можуть розпочати каральну процедуру щодо Польщі, якщо Варшава не вирішить питання із блокадою пунктів пропуску на кордоні з Україною. Наступного місяця польський очільник Мінінфраструктури Даріуш Клімчак розповів, що уряд шукає компроміси із перевізниками.

Тоді ж польські далекобійники відновили блокаду одного із головних пунктів пропуску на кордоні з Україною. Невдовзі до блокади приєднались й польські фермери. Ці акції тривають й донині.

16 січня перевізники досягли згоди з урядом Польщі щодо «певних умов» і заявили, що призупинять свої протести з 17 січня до 1 березня.

З 20 лютого протестувальники Польщі поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною почали жорсткішу блокаду. Окрім цього, неподалік пункту пропуску «Медика — Шегині» польські аграрії висипали з вагона українське зерно. Того ж дня пані генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибаченя в українців через дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: