В Україні зупиняють процес об'єднань ЗВО на час вступної кампанії, — міністр освіти і науки

image - 2024-03-20T114647.191
Фото ілюстративне: canva

Під час вступної кампанії в Україні призупинили процес об'єднання закладів вищої освіти (ЗВО). Водночас продовжуватимуться протягом наступних місяців консультації зі стейкголдерами.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий у середу, 20 березня.

«Призупиняємо процес модернізації мережі ЗВО на час вступної кампанії. 14 березня стартувала реєстрація на НМТ-2024, основна сесія якого відбудеться з 14 травня по 25 червня. Після цього розпочнеться активна фаза вступної кампанії. Але ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні у ЦОВВ.Йдеться про три проєкти розпоряджень, що стосуються об’єднань ЗВО у Львові, Кривому Розі та Дніпрі», — зазначив Лісовий.

Однак він додав, що впродовж наступних місяців відбуватимуться консультації зі стейкголдерами. Це має у підсумку розробити ефективні стратегії розвитку як окремих обʼєднаних університетів, так і мережі закладів вищої освіти (ЗВО) загалом.

Приєднання УАД до «Львівської політехніки»: що відомо

На засіданні ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» представники Міністерства освіти та науки заявили про потребу у терміновому приєднанні Української академії друкарства до Національного університету «Львівська політехніка».

Це планують виконати упродовж березня 2024 року. Як стверджують в УАД, попередніх обговорень чи погоджень з колективом навчального закладу не проводили. Зокрема, ректор закладу Богдан Дурняк заявляв, що такі дії є неприпустимими, вони йдуть всупереч заяв самого міністра, який казав, що під час воєнного стану такі реорганізації не можна розглядати і їх вважатимуть «освітянським мародерством».

Крім того, 20 лютого 2024 року громадянка Яна Бариська зареєструвала петицію щодо припинення приєднання Української академії друкарства до Національного університету «Львівська політехніка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: