XVI Книжкова толока відбудеться на Львівщині

У Миколаєві, що у Львівській області, 22 березня відбудеться XVI Книжкова толока ім. Любові Хомчак. В ній візьмуть участь письменники та творчі колективи з різних куточків України.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що у 2024 році книжкова Толока імені Любові Хомчак присвятили пам'яті заслуженого діяча естрадного мистецтва України Юрія Кархута та Михайла Пилипчука – письменника та патріота, життя якого нерозривно пов`язане з містом, який у своїх творах відображав життя закатованих політв’язнів у період СРСР.

Про Книжкову толоку 2024

Цього року у книжковій події візьмуть участь письменники, громадські діячі, бібліотекарі і творчі колективи з різних куточків України. Зокрема, своїм творчим доробком поділяться Світлана Талан, Анастасія Нікуліна, Іван Гентош, Юлія Курташ-Карп, Людмила Пуляєва, Оксана Маїк та інші «хомчаківці» та друзі руху книжкових толок. Крім того, на базі бібліотеки будуть діяти майстерки для дітей, вікторини та авторські презентації. 

Також відбудеться презентація антології #Голоси, за участі співорганізаторки Книжкової Толоки, директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука Тетяни Пилипець. 

За інформацією ЛОВА, «#Голоси. Антологія військових письменників» – це збірка творів членів Форуму військових письменників, створеного 2019 року на базі Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука. У книзі зібрані прозові твори, вірші та щоденникові записи 30 авторів. Це – чинні військові Збройних Сил України або ті, які загинули за нашу Батьківщину.

«Миколаївська книжкова толока – це унікальна книжкова подія, яка давно вийшла за межі Львівщини і активно по­ширилася Україною та за її межами. Незважаючи на розвиток технологій, паперова книга користується заслуженим авторитетом та набуває нових барв розвитку. І можна з упевненістю сказати, що Миколаївська толока давно перестала бути справою однієї літературної ентузіастки Любові Хомчак, – вона стала справжньою родзинкою регіону», – зазначає директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.


Підкреслимо, що «Книжкова толока» – це традиційний літературний форум, культурно-мистецький проект, який відбувається у районному центрі з 2007 року, із книжковою виставкою видавництв, а також обговоренням головних питань навколо книги і книжкової справи, в тому числі й читання, а також зустрічі із письменниками, видавцями, митцями. Захід спрямований на популяризацію кращих здобутків вітчизняного книговидання, підвищення просвітницького розвитку, освітнього та культурного рівня жителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: