На центральній вулиці Львова буде велосмуга

ремонт на вулиці Словацького у Львові
ілюстративне фото/ЛМР

На вулиці Словацького у Львові ліквідовують просідання дорожнього покриття. Разом із тим працівники облаштують основу для майбутньої велосмуги — замостять частину вулиці «римським каменем».

Про це розповіли у міському департаменті мобільності у четвер, 21 березня.

Ідеться про ділянку від вулиці Крушельницької до Дорошенка.

«Велосмуга на вул. Словацького передбачена  в перспективній схемі велосипедної мережі і є в пріоритеті на цей рік. Тому, щоб двічі не проводити дорожніх робіт на цій локації, було вирішено облаштувати основу для майбутньої велосмуги в комплексі з поточним ремонтом покриття, який зараз триває. Так, на частині дороги, де пролягатиме велосмуга, демонтують бруківку і замість неї покладуть "римський камінь"», — пояснюють у відомстві.

Ремонти на вулиці Словацького у Львові

Роботи з ліквідації просідання дорожнього полотна на частині вул. Словацького розпочали 19 березня. Вони мають завершитись вже 21 березня. Через проведення робіт на цій ділянці буде ускладнений рух транспорту.

За даними комунального відділу Галицької районної адміністрації, демонтовану бруківку облікують та передадуть на зберігання. Її можуть повторно використовувати при мощенні доріг у центральній частині міста.

Велосмуги у Львові

У майбутньому на вулиці Словацького олаштують повноцінну велосмуга. Вона з’єднає велоінфраструктуру на вулицях Січових Стрільців та Коперника, яка вже існує.

Смуги для велосипедистів облаштують і на Новому Львові — на вул. Козельницькій. Водночас раніше міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про облаштування велосмуг на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса. Таким чином, після відповідних робіт, весь Новий Львів буде покритий велоінфраструктурою.

Нагадаємо, першу велодоріжку у Львові збудували 2011 року. Нині протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. А до 2033 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще принаймі 150 кілометрів велоінфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: