Minesalt: віртуальна пригода в українському Соледарі

Гра про Соледар
Порівняння скриншотів гри з світлинами з шахти у Соледарі (Фото: Travelbox VR)

На базі відомої ігрової платформи Minecraft була створена нова гра під назвою Minesalt, де гравці мають можливість відправитися у віртуальні копальні українського міста Соледар, що на Донеччині.

ІА Дивись.info розповідає, що відомо.

Платформа для збору коштів UNITED24 та розробник з Франції Endorah представили Minesalt — гру, що ґрунтується на Minecraft і реконструює відомі соляні шахти Соледара. У грі гравцям треба зібрати кристали якнайшвидше та пройти інтелектуальну вікторину на основі відіграного.

24 найкращі гравці отримають призи: ігрову консоль XBox Series X, пакунки солі «Міць. Українська кам’яна» із підписом президента України Володимира Зеленського та представників UNITED24, а також подарункові картки Twitch.

У віртуальних шахтах Соледара гравця будуть супроводжувати амбасадори UNITED24: засновник Virgin Group Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології або медицини Пол Нерс, актор Міша Коллінз, боксер Олександр Усик, астронавт Скотт Келлі, футболіст Олександр Зінченко, та актриси Кетрін Винник та Іванна Сахно, інформує віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров 

«Компанії United24 та Endorah представили Minesalt - ігру, засновану на популярній платформі Minecraft, що відтворює атмосферу найбільшого солевидобутку в Європі. Гравці отримують можливість дослідити 16 різних локацій, прокласти понад 500 кілометрів тунелів, дізнатися безліч цікавих історій та зібрати 140 кристалів», — йдеться в повідомленні.

За словами Федорова, дії гри відбуваються в умовному просторі копальні українського міста Соледар, яке з лютого 2023 року перебуває під російською окупацією.

Починаючи з 21 березня 2024 року гра доступна для усіх, а імена переможців будуть оголошені після завершення проєкту.

Немає обмежень на кількість пожертв від кожного гравця. Усі внески будуть спрямовані на реконструкцію Великокостромської гімназії, яку 11 жовтня 2022 року зруйнувала російська ракета.

Нагадуємо, українці створили гру про Голодомор. Натомість російські пропагандисти обурились.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: