Центр рекрутингу української армії у Львові працює понад місяць: які вакансії пропонує прикордонний загін

image - 2024-03-22T152553.124
Центр рекрутингу української армії у Львові. Фото: А Дивись.info

Вже триває 6 тиждень роботи Центру рекрутингу української армії, який розташований у Львові. За цей час туди звернулися понад 340 людей. У центрі розпочали цикл зустрічей, під час яких кожного тижня представлятимуть ті військові підрозділи, які потребують укомплектування.

Сьогодні, 22 березня, відбувся День рекрутингу Львівського прикордонного загону, де розповіли про особливості служби та доступні вакансії 7-го прикордонного Карпатського загону (Львівський прикордонний загін). Журналістка ІА Дивись.info побувала на зустрічі та розповідає детальніше про роботу Центру рекрутингу української армії.

Перші тижні роботи Центру ректрутингу української армії

Керівниця департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик підкреслила, що особливість цього центру полягає в тому, що тут працюють цивільні особи, які володіють інформацією про всі посади, що на сьогодні потребують укомплектування.

«Якщо говорити про успішність цього проекту, то хочу сказати, що насправді вже більше як 340 осіб звернулося до нашого центру. Вони звертаються особисто, за телефоном, електронною поштою, та задають питання. На сьогодні маємо можливість запропонувати достатньо великий перелік тих посад, які є в українській армії», – каже Валентина Бартошик.

Керівниця департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик. Фото: А Дивись.info

Вона також додала, що в роботі центру є особливо важливою інформаційна функція. Адже не всі розуміють, що таке робота у війську. За словами керівниці департаменту гуманітарної політики, є дуже багато різних упереджень, тому завдяки співпраці з військовими частинами, з центрами укомплектування, Міністерством оборони, тут роз'яснюють непрості запитання.

У центрі рекрутинг відбувається за наступним принципом. Кандидат приходить та говорить, що він може робити та пропонує, чим може бути корисним. Після цього рекрутери допомагають обрати вакансію ту, яка на даний час є у війську.

Валентина Бартошик зазначила, що якщо певна вакансія людині не підійшла, то вона може залишити свої дані в центрі. Тоді протягом місяця їй підшукують той варіант, який би найбільше підходив для кандидата.

«Вже одна людина служить, тому що це вже колишній військовий і не потребує підготовки особливої для служби в армії. Решта – більше 20, проводять різні співбесіди з військовими частинами, і більше ніж 60 людей сьогодні ми шукаємо пропозиції для працевлаштування. Працюємо 6 тиждень, продовжуємо роботу, щодня маємо більше 15 осіб, які цікавляться цим напрямком», розповідає Валентина Бартошик.

Центр рекрутингу української армії у Львові. Фото: А Дивись.info

Як відбувається процедура відбору кандидата в прикордонний загін

Начальник групи комплектування полковник Андрій Лущик зазначив, що прикордонний Карпатський загін здійснює службу за військовим контрактом та за системою мобілізації. За його словами процес відбору та оформлення за контрактом відбувається так:

  • Проходження відповідних співбесід.
  • Спілкування з кандидатами та визначення можливих варіантів посад.
  • Якщо кандидату підходять пропозиції, тоді розпочинають збирати документи та здійснювати перевірку компетентних органів.
  • Після цього здійснюють психологічно-професійний відбір.
  • Кожен кандидат проходить військово-лікарську комісію, незалежно від того, що він проходив комісію в районних територіальних центрах укомплектування та соціальної підтримки. Крім того, якщо кандидат йде на військову службу за контрактом до прикордонної служби, то йому органи цієї служби також проводять перевірку за станом здоров’я.
  • За умови виконання цих усіх функцій, і при відповідно позитивних результатах професійно-психологічного відбору, медичної комісії, перевірки – кандидат може бути зарахований на військову службу.
Центр рекрутингу української армії у Львові. Фото: А Дивись.info

Які вакансії пропонує 7-ий прикордонний Карпатський загін

Полковник Андрій Лущик розповів, які вакансії є в прикордонному Карпатському загоні:

«Дві базові вакансії, пов’язані з специфікою служби прикордонної. Перша – інспектор прикордонної служби. Та людина, яка здійснює фізичну охорону державного кордону. Друга вакансія – інспектор прикордонного контролю. Це військовий, який забезпечує роботу пункту пропуску, здійснює перевірку документів, транспортних засобів, забезпечує роботу пунктів пропуску на державному кордоні».

Начальник групи комплектування полковник Андрій Лущик. Фото: ІА Дивись.info

Крім того, за словами начальника групи комплектування,, в прикордонному загоні є також ціла низка специфічних вакансій, які потребують відповідної підготовки від людини, яка звернулася. Наприклад, це посади за напрямком зв’язку (тоді необхідна відповідна освіта за напрямками зв’язку), або спеціальності кухарів, медичного спрямування, операторів безпілотних літальних апаратів, водійського складу.

У такому разі рівень освіти для кандидатів, які хочуть зайняти посаду рядового складу – це не нижче неповної середньої. Загалом освіта має бути середня та вища. Якщо це специфічні посади, наприклад кухаря, зв’язківець, фельшир, то необхідна базова підготовка за даним напрямком.

Де знайти ці вакансії

Андрій Лущик повідомляє, де можна дізнатися про відкритті вакансії, які пропонує 7-ий прикордонний Карпатський загін:

  • Центр рекрутингу української армії.
  • На рекрутингових агентствах Lobby X та Work.ua.
  • Безпосередньо зателефонувавши до прикордонного загону. Зокрема, реклама з контактами розміщена у Львівській області та Львові, Тернопільській області.

«Очікуємо від кандидатів звернень. З кожним спілкуємося індивідуально. Не має в нас розуміння групових заходів, для кожного кандидата. Ми шукаємо ту посаду, яка буде йому найбільше пасувати. Це військова служба за контрактом, тому є добровільною основою. Якщо людина до нас звертається, то вона повністю контролює процес. Тому якщо посада не піходить, чи під час співбесіди виникли якісь питання, можна процедуру оформлення поставити на паузу, так і кандидат має право в будь-який момент до підписання контракту відмовитися», зазначає начальник групи комплектування полковник Андрій Лущик.

Центр рекрутингу української армії у Львові. Фото: А Дивись.info.

Крім того, військовий повідомляє, що кожного кандидата інформують про те, що державна прикордонна служба виконує також обов’язки і по відсічі повномасштабного вторгнення на території України. За його словами, кожен прикордонник повинен бути готовим до залучення до оборони на війні, зокрема, 80% штату 7-го прикордонного загону вже приймали участь в бойових діях.

«Водночас також говоримо наступне, що для виконання завдань з оборони України відправляється не певні особи, а підрозділи. Тобто новий військовослужбовець, який став у лави прикордонників повинен спочатку пройти індивідуальну підготовку, після того він має пройти підготовку в складі підрозділу. Тільки в такому разі підрозділ вважається придатним для виконання бойових завдань», каже Андрій Лущик.


Раніше ми розповіли, що 12 лютого, у Львові запрацював Центр рекрутингу української армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: