Львівські хірурги з третьої спроби прооперували 10-річного пацієнта із розщіленою губи

Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» виправили хлопчику з Донецька ваду обличчя, яку не вдавалося пролікувати 10 років!
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У Львові медики прооперували 10-річного пацієнта, який народився із розщілиною губи. Побідне втручання хлопчикові намагались зробити двічі, втім безуспішно.

Про це розповіли у центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Як говорять у медзакладі, у свої 10 років Русланові з Донеччини доводилося втрачати надію на одужання двічі. Вперше - удома, в Донецьку, коли операція для закриття розщілини губи не відбулася через проблеми з низьким гемоглобіном і вдруге у Дніпрі, коли така ж операцію скасували через високу температуру.

Дитина народилася з розщілиною губи і піднебінням, з першого року життя хлопчик погано набирав вагу, з віком вада все більше заважала йому їсти, пити, розмовляти. Мама навчилася добре розуміти сина а ось іншим це важко і з віком проблема тільки посилювалася.

«Зазвичай розщілину губи лікарі коригують у перші місяці, але в Руслана не виходило з лікуванням усі його 10 років. І причин немало, адже дитинство Руслана припало на війну - усе його життя його дім потерпає від ворожих обстрілів, а його тато змушений захищати свою родину зі зброєю у руках», — йдеться в повідомленні.

Вже у Львові медики вирішили виправити дефект пацієнтові у два етапи. Хірурги провели традиційне втручання - закриття дефекту губи.

Уже за кілька тижнів Руслан з мамою повернуться до лікарні, щоб продовжити лікування - пацієнта чекає ще одна, вже остання, операція і спеціальні заняття з логопедом.

Раніше ми розповідали, що лікарі у Львові врятували однорічну пацієнтку, яка через вроджену ваду могла задихнутись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: