У Львові донори зможуть здати кров у мобільному центрі

жінка тримає у руках місткість для здачі крові
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

Цієї середи, 27 березня, у Львові працюватиме мобільний центр крові. Донори зможуть обрати зручний час, аби уникнути черг.

Про це повідомили на сторінці Donor.ua.

Мобільний центр крові у Львові

Подія відбудеться 27 березня, з 9 до 12 години.

Бладмобіль чекатиме біля центрального входу Лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медоб’єднання Львова (вулиця Івана Миколайчука, 9).

Мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є мінілабораторія та локація для консультування з лікарем.

На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Як підготуватись до здачі крові

Важливо, у донора не повинно бути хронічних захворювань. Рекомендована вага — не менш ніж 60 кілограмів. Вік — від 18 до 60 років.

Лікарі рекомендують вранці перед процедурою донації випити солодкий теплий чай з печивом, 24 години не вживати алкоголю, 12 годин не вживати смаженого, молочного, бананів, жирної їжі та нагадують, що повторно здати кров особа може не раніше, аніж через 60 днів після попередньої донації.

Знаходьте своє місто та зручно плануйте донації в особистому кабінеті.

Головна світлина: depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: