Львів безкоштовно отримає від Німеччини 12 вживаних трамваїв

трамвай2
Фото львівських трамваїв (ілюстративне), з архіву.

Одна з транспортних компаній Берліна планує безоплатно передати Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них. Водночас транспортування, розмитнення та переобладнання вагонів під ширину місцевої колії Львів має за власні кошти.

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

 «Такі трамваї у Львові. Ще у 2018 році місто придбало у Берліні 30 вживаних трамваїв КТ4D. Вони себе досить добре зарекомендували, зокрема, у них є модернізована система керування та живлення. А це дозволяє досить суттєво економити електроенергію. А тепер 12 трамваїв ми отримуємо на безоплатній основі. Але місто повинно понести витрати на доставку, розмитнення та переобладнання вагонів. За попередніми підрахунками, йдеться про суму понад 24 млн грн», - пояснив Олег Забарило.

За його словами, ЛКП «Львівелектротранс» уже оголосило відповідну закупівлю щодо доставки. Тож усі охочі можуть подаватися та брати участь у тендері. Олег Забарило додав, що за результатами закупівлі будуть мати точну суму за доставку цих трамваїв до Львова. Також тут йдеться і про митні платежі та переобладнання з широкої на вузьку колію.

За словами директора департаменту, усі трамваї місто мало б отримати навесні – з середини квітня до кінця травня.

Коли та на яких маршрутах курсуватимуть ці трамваї

Зокрема у комунальному підприємстві «Львівелектротранс» зазначили, що перші трамваї можуть виїхати на лінії наприкінці травня - на початку червня цього року. Їх планують відправити на на маршрути №3 та №6.


До речі, раніше ми повідомляли, що Швейцарія планує передати Львову трамваї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: