На Львівщині судитимуть лікарку, яка відпустила пацієнта з інфарктом додому, після чого він помер

медики у Львові
Ілюстративне фото, архів Дивись.info

У Львівській області повідомили про підозру лікареві-терапевту, яка після огляду пацієнта з інфарктом відпустила його додому, а через кілька годин чоловік помер.

Про це розповіли у регіональному управлінні поліції.

Це сталось торік у травні у Сколе.

«У медичний заклад за допомогою звернувся 63-річний чоловік який скаржився на високий артеріальний тиск та біль за грудиною.Лікар-терапевт приймального відділення провела пацієнту первинний огляд та електрокардіограму, після чого відпустила його додому. В подальшому, близько 18.00, пацієнт помер», йдеться в повідомленні.

Правоохоронці додають, що за даними експертизи, причиною смерті хворого стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’язу і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

Відповідно, лікарку підозрюють у невстановленні неправильного діагнозу. Їй повідомили про підозру у неналежному виконанні професійних обов'язків. Нині їй загрожує обмеження волі до двох років.


Гострий інфаркт міокарда – найсерйозніший прояв ішемічної хвороби серця. Він викликає понад 4 мільйони смертей у Європі та північній Азії. Щороку у розвинених країн інфаркт міокарда припадає понад третину смертей. У Америці інфаркт міокарда відбувається кожні 40 секунд. Середній вік, у якому серцевий напад трапляється у чоловіків – 66 років, у жінок – 72 роки. Більше про це в матеріалі ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: