Як сьогодні працює система ЛеоКарт у Львові після хакерської атаки

image-4
Фото ілюстративне: Роман Балук

Станом на 2 квітня у Львові громадський транспорт працює у звичному режимі. Зокрема, працює валідація ЛеоКарт та відновлено можливість перегляду балансу та поповнення карток.

Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, як передає міська рада.

«Вже відновлено можливість перегляду балансу на картках ЛеоКарт і, відповідно, поповнення цього балансу. Оскільки роботи з відновлення системи ще тривають, то в міру проведення тих чи інших налаштувань та оновлень, ця функція може тимчасово короткотривало бути відключена. Також, на деяких картках баланс може відображатися станом на дату останнього оновлення. Однак, знову ж таки, в міру проведення відповідних робіт і налаштувань - баланс почне відображатися коректно», - розповідає Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Він також додав, що документи на виготовлення пільгових транспортних карток ЛеоКарт від мешканців приймають у звичному режимі. Видавати їх будуть після повноцінного відновлення належної роботи системи.

За інформацією ЛМР, тривають слідчі дії за фактом несанкціонованого доступу до системи е-квитка у Львові. Так, уві відповідні служби продовжують відновлювати повноцінну роботу системи.

Хакерська атака на е-квиток у Львові: що відомо

У ніч на 29 березня хакери атакували систему електронного квитка у Львові, через це вона працювала некоректно. Тоді пасажири могли і надалі валідувати транспортні картки, однак списання коштів відбувалося згодом. Крім того, після хакерської атаки не можна було перевірити баланс і поповнити рахунок на ЛеоКарт.

За цим фактом було скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: