Українську академію друкарства приєднають до НУ «Львівська політехніка», — міністр освіти та науки

photo1711436118 (1)
Головний корпус УАД. Фото: ІА Дивись.info

У вівторок, 2 квітня, в Україні уряд ухвалив два рішення щодо модернізації мережі закладів вищої освіти (ЗВО) та наукових установ. Зокрема, в одному рішенні йдеться про приєднання Української академії друкарства до Львівської політехніки.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий нас своїй сторінці у фейсбуці.

Він заявив офіційно, що Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка». Оксен Лісовий зазначив, що на базі Української академії друкарства буде сформовано окремий факультет з назвою — УАД. У ньому планують продовжити освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами в Львівській політехніці.

 «Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце). Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази», — підкреслив міністр освіти та науки України.

Він також додав, що головна мета таких рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків.

Крім того, Оксен Лісовий повідомив про ще одне рішення уряду. А саме, що Науково-дослідний інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія» приєднають до Головної астрономічної обсерваторії НАН України.

Скриншот з фейсбуку Оксена Лісового

Оновлення. Пізніше в Міністерстві освіти і науки уточнили інформацію та повідомили, що на базі Львівської політехніки сформують окремий інститут з назвою УАД, а не факультет. Також таку помилку виправили і в дописі Оксена Лісового.

Скриншот коментарів з допису про приєднання УАД до Львівської Політехніки з фейсбуку Оксена Лісового
Скриншот з допису Оксена Лісового після редагування - 2 квітня 2024 рік.

Українську академію друкарства хочуть приєднати до Львівської політехніки: що передувало

Раніше ІА Дивись. іnfo розповіло що відомо про реорганізацію Української академії друкарства. Про це читайте в нашому матеріалі тут. Зокрема, в УАД наголосили, що проти такої реорганізації, адже з ними в міністерстві не ведуть діалогу та не інформують про план дій.

Так, 20 лютого 2024 року громадянка Яна Бариська зареєструвала петицію щодо припинення приєднання Української академії друкарства до Національного університету «Львівська політехніка». Станом на 2 квітня 2024 рік вона набрала 6034 голосів.

В.о. ректора Української академії друкарства Богдан Дурняк розповів в коментарі ІА Дивись. іnfo, що 6 березня 2024 року від Міністерства освіти та науки України надійшла відповідь на їхнє звернення про те, що ніяких офіційних документів на приєднання УАД до Львівської Політехніки немає. Водночас вже 7 березня в мережі з’явився документ «Про реорганізацію Української академії друкарства» та приєднання до Львівської політехніки. На ньому є електронний підпис міністра освіти та науки України Оксена Лісового. Водночас після цього офіційних документів не було надіслано до УАД.

Крім того, голова профкому студентів УАД Роман Марчук наголошує, що студенти проти приєднання Української академії друкарства до Львівської політехніки. А 22 березня 2024 року студенти УАД під головним корпусом (вул. Під Голоском 19,) навчального закладу провели мирну акцію протесту проти реорганізації навчального закладу.

Також 26 березня 2024 року ІА Дивись. іnfo надіслала офіційний запит до Міністерства освіти та науки України, аби там прокоментували ситуацію з реорганізацією Української академією друкарства та приєднання навчального закладу до НУ «Львівська політехніка». Однак відповіді поки нам не надіслали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: