Львівські хірурги допомогли п'ятирічному пацієнтові з патологією на губі

у Львові провели склерозування 5 -річному пацієнтові

У Львові провели прокол губи у п'ятирічного пацієнта, у якого діагностувати вроджену судинну мальформацію — аномалію розвитку дрібних і великих судин.

Про це розповіли у центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Про вроджену патологію родина дізналася одразу після народження сина.

Команда львівських лікарів спільно із американськими фахівцями провели хлопчику склерозування (це сучасний альтернативний метод лікування мальформацій). За допомогою тонкої голки ввели «спеціальний препарат – склерозант» в уражену судину чи конгломерат судин (вогнище мальформації).

Минулого тижня лікарі вже друге склерозування хлопчику.

Хірургиня центру Юлія Хомин пояснює, що є шанс, що у хлопчика мальформація повністю закриється і буде неактивною, оскільки зараз є невеликою та локальною.

«У світі дуже мало лікарів, які цим займаються, бо це, насправді, дуже складна та непередбачувана патологія. Це, свого роду, пухлина і важко спрогнозувати як і куди вона буде проростати. Особливо складною є ділянка голови та шиї – вона є небезпечною, оскільки маленька площа, швидке проростання та гарне кровопостачання», — розповіла фахівчиня.

У майбутньому пацієнт буде під постійним спостереженням лікарів, адже більшість мальформація потребує лікування впродовж усього життя людини.

Нагадуємо, у Львові відкрили простір для проживання родин під час лікування дітей з важкими захворюваннями і пораненнями далеко від дому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: