У Львівській області в квіті діятиме знижка на оплату в громадському транспорті

е-квиток на Львівщині
Фото: ЛОВА

У громадському транспорті на Львівщині протягом квітня буде доступною 20% знижка при оплаті карткою Visa на проїзд в громадському транспорті.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що знижку продовжать ще на місяць завдяки активності жителів Львівщини та значному зростанню кількості безготівкових оплат.

Як скористатися знижкою для оплати проїзду

У ЛОВА зазначають, для того, щоб скористатися знижкою потрібно оплатити проїзд банківською карткою Visa (або іншим ґаджетом із підтримкою безконтактної оплати) через валідатор. Тоді система автоматично врахує 20% знижки.

Водночас тут важливо пам'ятати, що необхідно зафіксувати місце висадки - повторно прикласти картку до валідатора при виході (в області діє різна тарифна сітка, тому система списує кошти за відстань, відео-інструкція тут).

«Закликаємо жителів Львівщини активно користуватись впровадженою системою Е-квитка, оскільки надалі це спонукатиме транспортну галузь до детінізації ринку та прозорого формування  тарифу на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Крім того, департамент дорожнього господарства повідомляє мешканців області у разі виявлення фактів неналежної роботи системи АСООП (фото або відео докази) звернутися до департаменту для прийняття управлінських рішень та унеможливлення в подальшому таких порушень.

Зареєструвати звернення можна за коротким номером «Гарячої лінії області» – 1684, або номером «Урядової гарячої лінії» -1545.


30 листопада 2023 року на всіх приміських та міжміських автобусних маршрутах у Львівській області запровадили безготівковий розрахунок.

Як працює безготівкова оплата:

  • При вході в автобус пасажиру достатньо прикласти банківську картку або будь-який пристрій з функцією NFC (смартфон, розумний годинник та ін.) до валідатора (пристрій для безготівкової форми оплати).
  • Тоді система реєструє початкову точку маршруту «Сheck-In».
  • При виході пасажир знову прикладає картку до валідатора та фіксує завершення поїздки «Сheсk-Out».
  • Система автоматично обраховує відстань та кількість зупинок, які пасажир проїхав.
  • Після цього знімаються кошти за проїзд.

Крім того, якщо реєстрація відсутня (повторного прикладання картки) під час виходу з транспорту («Сheсk-Out»), система зніме з особистого банківського рахунку суму вартості проїзду, еквівалентну вартості кінцевої зупинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: