На Львівщині відкрили будинок сімейного типу

Будинок сімейного типу у селі Крупсько
Фото: Львівська ОВА

У селі Крупсько Розвадівської громади, що на Стрийщині, відкрили будинок сімейного типу. Тут мешкає багатодітна родина Паскевичів, яка тікала від війни з Дніпропетровської області.

Про це розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації.

Будинок забезпечений усім необхідним: побутовою технікою, меблями, приладдям для кухні та іншим. Також поряд із домом збудували укриття. Дім має 5 кімнат для дітей та кімнату для батьків, кімнати для навчання та ігор. 

Інклюзивний енергоефективний одноповерховий будинок загальною площею 285 кв м. звели з нуля за допомогою CLT панелі – це перехресно склеєна деревина, яка є енергоефективним та пожежостійким матеріалом, має високі показники міцності та жорсткості. Будівля не використовуватиме газу та матиме встановлений тепловий насос. 

Це другий такий будинок у Стрийському районі. Загалом по Україні вже звели 14 аналогічних будинків виключно коштом благодійних фондів з таких держав як Естонія, Румунія, Австралія та завдяки низці українських підприємців.

Нагадуємо, за даними Львівської ОВА, торік в області усиновили 74 дитини зі статусом дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Це найкращий показник усиновлень з 2008 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: