На Львівщині п'ятеро дітей почули перші у житті звуки після кохлеарної імплатації

П’ятеро нечуючих дітей, яким місяць тому зробили кохлеарну імплантацію в «ОХМАТДИТі», почули свої перші у житті звуки
П’ятеро нечуючих дітей, яким місяць тому зробили кохлеарну імплантацію в «ОХМАТДИТі», почули свої перші у житті звуки. Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Дітям, яким місяць тому зробили кохлеарну імплантацію у Львові, підключили імплант і вони змогли почути свої перші звуки у житті. 

Про це розповіли у Центрі дитячої медицини, лікарні «ОХМАТДИТ».

«Емоційний момент для батьків та лікарів. Підключили саме зовнішню частину імпланта – процесор. Відтепер малюки будуть пізнавати світ чуючи звуки! Відтак, з часом та після проведення спеціальних занять із фахівцями – сурдопедагогами та логопедами почне розвиватись мова», – йдеться в повідомленні.

Це лише перший етап, який дуже важливий задля запуску процесу розвитку мовлення. Ми побачили радість батьків та здивування діток. Це дуже чуттєвий момент для нас усіх. Пристрій, який ми встановили внутрішньо – на усе життя у дитинки. З ростом дитини нічого міняти не треба, розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко. 

За словами в.о. генерального директора Центру дитячої медицини Роман Кізими, з 2024 року Центр включений у державну програму і щороку буде отримувати 10 кохлеарних імплантів для наших пацієнтів безкоштовно. «Зараз до нас приїжджають діти зі всієї України. Ми бачимо, що є великий запит для таких втручань», – наголосив в.о. генерального директора Центру дитячої медицини Роман Кізима. 

Загалом, у львівській лікарні – Центрі дитячої медицини, лікарні «ОХМАТДИТ» зробили кохлеарну імплантацію п’ятьом нечуючим діткам за крайні 9 місяців. Операції провели безкоштовно. Імпланти лікарні подарувала американська компанія Advanced Bionics Cochlear Implant Users Group, яка виробляє такі медичні пристрої. Ціна одного кохлеарного імпланта сягає до 25 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: