На Львівщині запрацювала сучасна STEM-лабораторія на базі Cокальської Станції юних техніків 

photo1712575866
Фото: ЛОВА.

На базі Cокальської Станції юних техніків відкрили сучасну  багатофункціональну STEM-лабораторію. На її модернізацію виділили 1 млн грн (500 тис. – Львівська ОВА і ще 500 тис. – міська рада). 

Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що в оновленому просторі учні мають можливість працювати з численними конструкторами Лего, зокрема з них уже зібрані статичні та рухомі моделі, роботи, які танцюють, а також - конструкції, що можуть влучати у ціль і робити коктейлі, а ще є машина для лазерного гравіювання і ріжучий плотер, принтери, термопрес – загалом понад 14 позицій. Також закупили додаткове обладнання для вже діючих гуртків. Таке оновлення простору відбулося в рамках Програми розвитку освіти Львівщини.

Крім того, днями відбулась презентація інноваційних класів громаді та освітянам.

«Треба розуміти, що такий пункт не з’явився просто так. Ми побачили, що у нас найменша  частка учнів у позашкіллі припадає на технічну творчість. Щобільше, це корелюється з показником того, що у нас найменша кількість вступників, які під час ЗНО обирають природничі науки як додатковий предмет. А що це означає у стратегічній перспективі – країна рухається до детехнологізації, що може за собою спровокувати проблеми у промисловості, вищій школі й науці. А це ті сфери,  у яких Україна, хай що там кажуть, поки що  посідає порівняно високі позиції, особливо коли говорити про природничі науки», – розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска. 

Олег Паска повідомив, що департамент освіти і науки Львівської ОВА задля подальшої популяризації природничих наук і технічної творчості має намір звернутись до Міністерства освіти і науки з ініціативою передбачити у бюджеті на наступний рік окрему субвенцію на технічне забезпечення центрів технічної творчості за прикладом того, як це вже кілька років реалізується у Львівській області. 

Фото: ЛОВА

За інформацією ЛОВА, КЗ «Сокальську станцію юних техніків» заснували в 1978 році. Тут навчається 350 учнів  Сокальської територіальної громади. Основні напрямки  роботи: ракетомоделювання, автомоделювання, підготовка операторів  БПЛА, радіотехніка, народна  творчість, технічний  дизайн, цифрова фотографія, відеозйомка та монтаж. Працює 12 гуртків. За  2022-2023 навчальний  рік  вихованці СЮТ  74  рази ставали  переможцями та  призерами  обласних  заходів, а також 14  разів – всеукраїнських.


Про те, як популяризувати науку серед молоді - читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: