Турецький хірург прооперував 12 дітей у Львові

Хакан Агір
Хакан Агір/Перше медоб'єднання Львова

У Львові із місією перебував турецький хірург Хакан Агір, який спеціалізується на вроджених вадах обличчя. Тут він проконсультував чверть сотні дітей, а також провів 12 операцій.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні міста.

Спільно з українськими колегами Агір допоміг пацієнтам дитячої лікарні з розщілинами м'якого та твердого піднебіння, опущення повік, вродженими деформаціями вух та носа.

Так, він прооперував восьмирічного львів'янина, який народився із розщілиною м'якого піднебіння.

«Зовні ця вада непомітна і поки не впливає на якість життя дитини. Але, коли Юрчик підросте, у нього почнуться проблеми із харчуванням — їжа буде потрапляти до носа. Аби цього не допустити, турецький хірург виконав пластику піднебіння та лише за допомогою одного втручання зміг скорегувати ваду», — розповіли цю історію у медоб'єднанні.

Пацієнт турецького хірурга Хакана Агіра у Львові, Юрій зі Львова/Перше медоб'єднання Львова

Зі слів Агіра, одна із найголовніших проблем у лікуванні дітей із вродженими вадами обличчя в Україні — це відсутність вчасної діагностики та розвиненої мережі медзакладів по всій країні, які б могли провести пацієнта шляхом від виявлення вади, створення багаторічного плану для корекції і до низки необхідних хірургічних втручань.


Хакан Агір є професором пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії, доктором медичних наук, а також головним лікарем Департаменту естетичної, пластичної та реконструктивної хірургії в клініці Acibadem (Туреччина). Вперше лікар почав приїжджати до України ще до повномасштабного вторгнення. А з 2022-го він постійно буває у Дніпрі, Харкові та Львові. Лише торік він провів в Україні близько чотирьох місяців, у 2024-му — вже місяць. Лікар Агір допомагає не лише українським діткам, а й пораненим військовим та цивільним. Приїжджає завжди з власної ініціативи та без підтримки будь-яких організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: