Львівська область — в трійці лідерів серед регіонів України за доходами бюджету

image - 2024-04-11T114720.791
Ілюстративне фото/ canva

Львівщина поступово піднімається в рейтингу регіонів України за динамікою надходження податків до загального фонду бюджету порівняно з 2023 роком. Так, цього року вона зайняла третю позицію.

Про це повідомляє департамент фінансів Львівської обласної військової адміністрації.

Директор департаменту фінансів Олег Демків зазначив, що за підсумками січня Львівщина була дванадцята, а за підсумками двох місяців – десяті, а на 1 квітня перемістилися на сьоме місце.

Водночас Львівська область є серед лідерів за динамікою податку на прибуток підприємств, – займає третю позицію, плати за землю – п’яту, податку на доходи фізичних осіб – шосту. 

«Більші темпи зростання порівняно з середньоукраїнськими у нас також з податку на нерухоме майно, відмінне від землі. Водночас дещо поступаємося ми за динамікою надходжень єдиного (18-те місце) та акцизного (23-тє місце) податків. За абсолютними обсягами надходжень до бюджету в першому кварталі наша область (7,5 млрд грн) залишається третьою після Києва (22,5 млрд грн) та Дніпропетровщини (11,3 млрд грн)», – додав Олег Демків.


Раніше ми повідомляли, що чотири громади Львівщини не виконали план з надходження податків до бюджету за перший квартал. Про це детальніше - читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: