Для захисту своєї оборонної промисловості Україні потрібне ППО - американські аналітики

1653133488-4923
Фото: US Army

Російські удари по українських енергетичних об’єктах спрямовані на погіршення українського оборонно-промислового потенціалу

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначають, що 11 квітня президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що російські безпілотні та ракетні удари по енергетичному сектору України мають на меті «демілітаризувати» Україну – одну з трьох заявлених ним військових цілей в Україні.

В ISW наголошують, що Путін назвав триваючі російські удари по українській енергетичній інфраструктурі «вимушеною» відповіддю на нещодавні атаки українських безпілотників по російських нафтогазових об’єктах і відкрито заявив, що російські удари спрямовані на погіршення оборонно-промислового потенціалу України.

За оцінкою аналітиків, нещодавня російська ударна кампанія погіршує потужності України з виробництва електроенергії. Путін, ймовірно, сподівається запобігти розвитку української оборонної промисловості, яка в довгостроковій перспективі може дійти майже до рівня самозабезпечення, оскільки потужна оборонна промисловість може поставити Україну у вигідну позицію для захисту від майбутньої російської агресії та значно зменшити залежність України від західної допомоги.

Значні затримки західної допомоги, частково через успішні російські інформаційні операції та нерішучість Заходу, створили можливість для наступальних операцій Росії та російської ударної кампанії.

"Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що коротко- та середньострокове надання Україні західної ППО буде критичним елементом здатності України підтримувати свою оборонну промисловість, що, у свою чергу, зменшить залежність України від західної допомоги і особливо допомоги США Україні в довгостроковій перспективі - пише Інститут вивчення війни.

Президент України Володимир Зеленський нещодавно підкреслив, що Україна не може замінити брак достатніх систем протиповітряної оборони і лише західні системи ППО, а саме комплекси Patriot, дозволяють Україні захищатися від російських ударів.

Аналітики роблять висновок, що США не потрібно буде надсилати великі пакети допомоги Україні на невизначений термін, якщо Україна зможе розширити свій оборонний промисловий потенціал у необхідній мірі, але надання Заходом систем протиповітряної оборони та ракет має вирішальне значення для здатності України захистити свою енергетичну інфраструктуру та її розвитку оборонної промисловості проти російських ударів.

Читайте також: Британія планує надіслати лазери в Україну, — міністр оборони

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: