Що подивитися у львівських кінотеатрах у квітні: добірка фільмів

У Львові в кінотеатрах цього місяця можна буде переглянути багато стрічок, які нещодавно вийшли в український прокат. Зокрема – біографічний фільм про британську співачку, історія хлопчика Тимофія, документальне кіно про тварин під час повномасштабної війни та не тільки.

ІА Дивись.info продовжує переглядати розклад кінопоказів у львівських кінотеатрах та складає добірку цікавих фільмів, які можна переглянути там.

«Емі Вайнгауз: Back to Black», 2024

Режисерка – Сем Тейлор-Джонсон

Сем Тейлор-Джонсон – британська режисерка та художниця. Як режисерка дебютувала з фільмом «Nowhere Boy». Мисткиня належить до групи художників Young British Artists.

«Емі Вайнгауз: Back to Black» – фільм, у якому зображена історія популярної британської співачки, яка померла від алкогольної інтоксикації в 27 років. У кінострічці розповідається, як співачка створила свій альбом «Back to Black», який завоював серця слухачів з усього світу. Так, Емі Вайнгауз отримала п’ять премій «Греммі» та посіла 10 місце в списку найбагатших музикантів Британії віком до тридцяти років.

Де дивитися: Кіноцентр «Горіховий» / Lviv Film Center. Коли: 14 – 17 квітня.

Кадри з трейлера до фільму 

Я і Фелікс», 2022

Режисерка – Ірина Цілик

Ірина Цілик – українська режисерка та письменниця. У своєму творчому доробку має такі фільми, як-от: «Земля блакитна, ніби апельсин», «Тайра», «Дім», «Вдосвіта».

Фільм «Я і Фелікс» знятий за мотивами роману Антона Чеха «Хто ти такий». У нього зображена історія дорослішання Тимофія, який живе в період дев’яностих. Він живе разом з матір’ю Ольгою, батьком Льошою та бабусею Лідою. Одного разу в їхньому домі з’являється нова людина – знайомий Ліди – Фелікс. Він колишній військовий, який воював в Афганістані протягом восьми років та отримав контузію. Чоловік часто приходить до будинку Ліди та навіть мешкає там. Тоді Фелікс багато часу проводить з Тимофієм. Саме він відкриває перед хлопчиком сувору реальність життя ще до того, як п’ятирічний хлопчик все побачить на власні очі.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Forum». Коли: 14-17 квітня.

Кадри з трейлера до фільму 

«Ми, наші улюбленці та війна», 2024

Режисер – Антон Птушкін

Антон Птушкін – українських мандрівник та блогер. Відомий своїми випусками подорожей по світу на ютюбі, а також як ведучий телепрограми «Орел і решка».

«Ми, наші улюбленці та війна» є дебютним документальним фільмом для Антона Птушкіна як режисера. У кінострічці зображено історії людей та їхніх тварин під час повномасштабної російської-української війни. Зокрема, тут можна побачити, як українці рятували життя собак, котів, левів, ведмедів та навіть хамелеонів.

Де дивитися: Кінотеатр Multiplex (ТРЦ Victoria Gardens). Коли: 14-17 квітня.

Кадри з трейлера до фільму

«Повстання Штатів», 2024

Режисер – Алекс Ґарленд

Алекс Ґарленд – британський письменник, продюсер та сценарист. Він написав сценрарії та зняв за ними такі кінострічки, як-от: «Суддя Дредд», «Ex Machina», «Анігіляція» та «Чоловічий рід».

«Повстання Штатів» – американська антиутопічна драма, що стала найдорожчим фільмом студії «А24» (витратили на виробництво близько 75 мільйонів). У кінострічці зображено майбутнє, в якому розгорілося повстання, що переросло в справжню громадянську війну у США. Так, 19 штатів проголосили власну незалежність, а президент намагається повернути свою владу та придушити заворушення за допомогою армії.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / King Cross». Коли:14-17 квітня, (18+).

Кадри з трейлера до фільму

«Материнський інстинкт», 2024

Режисер – Бенуа Деломм

Бенуа Деломм – французький кінематографіст та режисер. Брав участь в зйомках таких кінострічок, як-от: «Пропозиція», «Артемізія», «Сімейні подібності», «Котра година?», «Хлопчик у смугастій біжамі», «Один день», «Коханець леді Чаттерлей» тощо.

У фільмі «Материнський інстинкт» розповідається історію двох жінок – Селін та Еліс. Вони мешкають неподалік одна від одної та товаришують. Жінки одружені та мають дітей. Одного разу сімейну ідилію Селін руйнує нещасний випадок, через який її син загинув. Після цього й розпочинаються неприємності в житті двох сімей.

Де дивитися: Кінотеатр Мультиплекс Спартак. Коли: 14-17 квітня (16+).

Кадри з трейлера до фільму

«Каскадер», 2024

Режисер – Девід Літч

Девід Літч – американський сценарист та продюсер, а також – каскадер у кіно. У своєму творчому доробку має такі фільми, як-от: «Атомна блондинка», «Форсаж: Гоббс та Шоу», «Швидкісний поїзд» та інші.

«Каскадер» – це сучасна адаптація однойменного фільму, який зняв Глен А. Ларсон у 1980-х роках. У кінострічці розповідається про те, як режисерка Джоді знімає свій дебютний фільм. Однак тут вона зіштовхується з труднощами, бо раптом зникає головний актор. Водночас на знімальному майданчику є її колишній хлопець Кольт. Саме він – каскадер, а також той, хто намагається підтримати та допомогти Джоді.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Leoland». Коли: 25-30 квітня.

Кадри з трейлера до фільму

Попередні добірки фільмів

Минулого разу ми підготували для вас добірку фільмів, які показували львівські кінотеатри у березні. Підкреслимо, що деякі з них можна переглянути і в квітні. Зокрема, туди увійшли:

  • «Смак свободи», 2024.
  • «Елла та чорний ягуар», 2024.
  • «Залишенці», 2023.
  • «Мадам Павутина», 2024.
  • «Зона інтересу», 2023.
  • «Зелений коридор», 2024.
  • «Я, «Побєда» і Берлін», 2024.

До речі, ІА Дивись.іnfo також складає добірки книжок. Тому що почитати на дозвіллі можна переглянути тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: