Німеччина терміново передасть Україні одну систему ППО Patriot та ракети до них

Patriot-1
Фото: defence-ua.com

Німеччина оголосила, що терміново передасть Україні один зенітно-ракетний комплекс Patriot

Про це повідомило Міноборони ФРН у соцмережі Х.

Німеччина негайно передасть Україні ще одну систему Patriot для відбиття російських авіаударів. Він буде поставлений на додаток до систем ППО, які вже в Україні та, які ще плануються надати.

"Російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає нечуваних страждань. Він ставить під загрозу енергозабезпечення населення та руйнує промислові об'єкти, важливі для боєготовності Збройних сил України. Тому ми підтримаємо Україну ще однією системою протиповітряної оборони Patriot. Підтримуючи Україну, ми підемо настільки далеко, наскільки це можливо з огляду на нашу власну оперативну готовність. Перш ніж прийняти це рішення, я вже взяв на себе зобов'язання придбати нову систему Patriot на заміну якомога швидше, і ми наполегливо працюємо над цим" - написав БОРИС ПІСТОРІУС, федеральний міністр оборони.

У свою чергу президент Володимир Зеленський подякував Німеччині про термінову передачу Україні однієї системи ЗРК Patriot та закликав інших лідерів держав-партнерів України наслідувати цей приклад.

"Я вдячний Канцлеру за рішення поставити в Україну додаткову систему ППО Patriot, а також ракети для існуючих систем. Дякую, Олафе, за ваше лідерство. Це справжня підтримка України у критичний момент. Я закликаю інших лідерів країн-партнерів наслідувати цей приклад" написав він.

Нагадаємо, що Британія планує надіслати лазери в Україну, — міністр оборони

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: