Конгрес США терміново розгляне допомогу Ізраїлю: можливо законопроєкт включатиме і допомогу Україні

3308742
Фото: Belvpo.com

Наступного тижня Палата представників США збереться і розгляне пакет допомоги Ізраїлю, це може бути той самий законопроект, який містить допомогу Україні

Про це інформує Politico.

У повідомленні вказується, що керівництво республіканців у Палаті представників оголосило, що наступного тижня буде проголосована допомога Ізраїлю, оскільки атака Ірану викликала вимоги представників обох партій зробити це якнайшвидше.

"У світлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників відійде від свого раніше оголошеного розкладу законодавчих засідань, щоб натомість розглянути законодавство, яке підтримує нашого союзника Ізраїль і притягує до відповідальності Іран та його терористичних ставлеників", - йдеться у заяві лідера більшості Стіва Скаліса.

Скаліс наголосив, що "Палата представників рішуче підтримує Ізраїль", а неспровокована атака Ірану повинна "мати наслідки".

Проте конгресмен не уточнив, за який саме документ голосуватиме палата, і чи йдеться про пакет, який включає допомогу Україні.

"Детальніше про законодавчі питання, які розглядатимуться, буде повідомлено згодом", – додав Скаліс.

Видання пише, що лідери республіканців стикаються зі зростаючим двопартійним тиском, щоб прийняти пакет допомоги після нападу Ірану.

Лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл наполягав на тому, щоб Палата представників розглянула ухвалений Сенатом пакет іноземної допомоги, заявивши, що він "забезпечить критично важливі ресурси" для Ізраїлю, "прострочену смертельну допомогу" для України та допомогу для Тайваню.

Politico зазначає, що це останній приклад того, як лідер республіканців намагається підштовхнути своїх колег з Республіканської партії по всьому Капітолію прийняти законопроєкт, якому вони досі чинили опір.

Як відомо, сьогодні вранці Іран запустив по Ізраїлю понад 200 ракет та безпілотників

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: