Львівські лікарі врятували дитину з десятисантиметровою пухлиною

437570487_921189966682793_4054674057929330722_n
Джерело фото/ Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові хірурги прооперували шестирічну дівчинку, в якої під час планового УЗД виявили 10-сантиметрову пухлину.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що дівчинка Адель із Запоріжжя. Її батьки із донькою переїхали до Львова на початку повномасштабної війни. Тут вони доглядали за важкопораненим родичем.

Батьки регулярно з донькою відвідували лікарів для профілактичних оглядів. Так, під час одного із візитів, коли перевіряли за допомогою УЗД, виявили новоутвір у животі дитини. Після цього батьки звернулись до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

«Новоутвір заочеревинного простору був досить великий. Очевидно було, що він стрімко зростав, оскільки під час попередніх УЗД його не було діагностовано. Тож діяти потрібно негайно. Ми дообстежили дівчинку і провели біопсію пухлини. Результат підтвердив доброякісний характер утвору, тож хіміотерапії у цьому випадку не знадобилось. Наша хірургічна команда успішно видалила утвір. Жодних ускладнень у маленької пацієнтки ні під час операції, ні у післяопераційний період не виникло», - розповів дитячий хірург Центру Андрій Кузик.

Крім того, завідувач хірургічним відділенням Богдан Романишин каже, що пухлини у заочеревинному просторі у дитячому віці виявляють часто. Серед них є і доброякісні, і злоякісні. Тому саме вчасна діагностика підвищує шанси на одужання та покращує прогнози терапії.


Раніше ми розповідали, львівські хірурги врятували немовля з вродженою вадою легень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: