Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію

мобілізація
Ілюстративне фото / armyinform

У вівторок, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, який нещодавно прийняла Верховна Рада.

Про це стало відомо на сайті Верховної Ради.

Там вказано, що «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» 16 квітня «Повернуто з підписом від Президента України».

Що відомо про законопроєкт щодо мобілізації

7 лютого нинішнього року Верховна Рада підтримала урядовий проєкт про мобілізацію в Україні. Поміж іншого, пропонували скасувати строкову службу і демобілізацію військових після 36 місяців служби.

Звільнення таких військовослужбовців визначатиметься у строки за рішенням Ставки верховного головнокомандувача.

До другого читання проєкту закону народні депутати подали понад чотири тисячі правок: вручну й електронно.

29 березня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки затвердив розгляд правок до нового законопроєкту.

10 квітня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони погодив до другого читання редакцію законопроєкту про мобілізацію.

11 квітня, Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт про мобілізацію.

Що передбачає закон про мобілізацію

Закон містить низку нових положень. Зокрема, там є положення, яке дозволяє солдатам залишати армію після полону. Також у законі є вимога до чоловіків, визнаних лише «обмежено придатними», пройти повторний огляд протягом 12 місяців. Крім того, закон передбачає іпотечну допомогу військовослужбовцям, які відслужили певний термін.

Детальніше про закон щодо мобілізацію - читайте у матеріалі. А також - хто матиме право на відстрочку і «бронювання» від мобілізації в Україні - можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: