Українська поетка Галина Крук потрапила до короткого списку престижної премії Griffin Poetry Prize

Дизайн без назви - 2024-04-17T205354.201
Галина Крук та її зібрка віршів A Crash Course in Molotov Cocktails. Колаж: ІА Дивись.info

Книжка української поетки та письменниці зі Львова Галини Крук «A Crash Course in Molotov Cocktails» («Прискорений курс із "коктейлів Молотова"») увійшла в короткий список літературної премії Griffin Poetry Prize.

Про це повідомили на сайті премії.

Загалом туди потрапили п'ять книжок із 500 номінованих.

Англомовна збірка віршів «A Crash Course in Molotov Cocktails» Галини Крук вийшла в травні в американському видавництві Arrowsmith Press. Над перекладом книжки працювали професорка літератури в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго Амелія Ґлейсер та доцентка катедри слов'янської літератури та культури Стенфордського університету Юлія Ільчук. До збірки увійшла поезія, більшість з якої вона написала після повномасштабного вторгнення РФ до України.

Як йдеться в анотації до книжки, «A Crash Course in Molotov Cocktails» — це посібник з емоційного боротьби в Україні.

«Ці приголомшливі вірші-свідчення однієї з найшанованіших українських поетес перехоплюють подих, вони філософські та візіонерські. Ведучи читачів у найтемніші закутки світу, Крук наголошує, що світло мови все ж може забезпечити певний захист. Воно слугує щитом, хоч і дерев'яним. Парадокс полягає в тому, що після того, як кулі вистрілили і ракети влучили, дерев'яний щит, друкована книга, відроджується» , — зазначено в анотації до «A Crash Course in Molotov Cocktails».

Обкладинка книжки Галини Крук

Griffin Poetry Prize — одна з найпрестижніших у світі премій за поетичну збірку. Канадська премія Гріффіна присуджує дві літературні відзнаки в розмірі 65 000 доларів. Вона вручається живому поету/перекладачу, а міжнародна премія – живому поету/перекладачу з будь-якої країни світу.  Поети, які входять до короткого списку, отримують по 10 000 доларів.


Раніше ми розповідали, що у Львові Галина Крук презентувала нову аудіозбірку віршів про війну «БУКWAR».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: