У Львові після карантину відновлює роботу ЛКП «Лев»

unnamed
ЛКП Лев. Ілюстративне фото з архіву Дивись.info

З понеділка, 22 квітня, Львівське комунальне підприємство «Лев» повертається до звичайного режиму роботи після двомісячного карантину.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що протягом цих двох місяців на підприємстві не виявили тварин з ознаками захворювання сказом. Зараз тут перебуває 48 собак та 4 коти.

«Ми дотримувались всіх профілактичних заходів: щодня проводили клінічний огляд тварин та дезинфікували приміщення. Під час карантину не було переміщення собак чи котів ані територією підприємства, ані за його межі», – зазначив директор ЛКП «Лев» Роман Добуш.  

Що передувало

22 лютого ЛКП «Лев» у Львові закрили на картин через сказ.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин зазначив, що напередодні, 21 лютого, вранці до ЛКП «Лев» надійшло повідомлення про безпритульну собаку на вул. Гоголя. Після цього тварину відловили та доправила її на територію підприємства.  

Орест Тимчишин додав, що собаці провели відповідні щеплення і ознак сказу спочатку не проглядалося. Однак вже у другій половині дня виникла підозра.

«Сьогодні відбулося екстрене засідання міської протиепізоотичної комісії, на якому прийняли рішення про закриття на карантин самого підприємства ЛКП «Лев», а також введення 5-кілометрової карантинної зони довкола місця відлову собаки, тобто вулиці Гоголя. Ми наполегливо рекомендуємо власникам собак і котів та інших домашніх тварин поновити, або якщо не було, то провести вакцинацію від сказу. Це можна зробити в клініках, де ці тварини є на обліку, або у Державній ветеринарній клініці за адресою вул. Промислова, 9», – розповів тоді Орест Тимчишин.


Про те, чи є на Львівщині вакцина проти сказу та як запобігти недузі - читайте у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: