Конгрес США схвалив допомогу Україні

Безымянный

Палата представників США схвалила законопроєкт щодо виділення допомоги Україні та союзникам на суму близько 61 мільярда доларів.
Тепер законопроєкт повинен затвердити американський Сенат. Після цього його підпише президент США Джо Байден.

Про це відомо під час трансляції голосування в Палаті представників у суботу, 20 квітня, пише Кореспондент.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала переважна більшість конгресменів: "за" 311 конгресменів, а проти – 112.

Ухвалення законопроєкту супроводжувалось оваціями з боку конгресменів. Деякі з них почали розмахувати українськими прапорами, через що отримали зауваження від спікера Майка Джонсона, оскільки в Конгресі заборонено розгортати прапори іноземних держав.

Загальний обсяг допомоги американської допомоги для України майже 61 млрд доларів. З них біля 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Тепер законопроєкт буде переданий на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США, який був прийнятий ще у лютому. Це має спростити процедуру його затвердження.

У свою чергу президент США Джо Байден пообіцяв "негайно підписати" законопроєкти спікера Палати представників Майка Джонсона, коли їх схвалить Конгрес.

Також ЗМІ повідомили, що Пентагон вже готує зброю до відправки в Україну. Дека техніка може потрапити на поле бою за лічені дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: