Росіяни можуть посилити атаки, користуючись «вікном» до прибуття допомоги США - американські аналітики

438964075_778015821178165_5957487944445588599_n

Російські війська планують активізувати свої наступальні операції та ракетні удари в Україні. Це відбувається в контексті обмежень у озброєнні, з якими останні місяці стикаються ЗСУ. Зокрема, за словами джерел, російські війська використовують аномально посушливі весняні умови та нестачу матеріальних засобів української армії, щоб посилити свої атаки.

Про це пишуть фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

За їх оцінкою, наближення прибуття американської безпекової допомоги, ймовірно, змушує російське військове керівництво акцентувати увагу на стратегічно важливих цілях. Це може включати ракетні удари та атаки безпілотників з метою зруйнувати енергетичну мережу та інфраструктуру України.

Зазначається, що російські сили досягли лише тактичних успіхів упродовж останніх місяців, проте вони можуть вирішити зосередитися на секторах фронту, де українська оборона є вразливою. Варто зазначити, що вони також можуть вжити заходів, спрямованих на обмеження здатності України до переміщення військ і матеріальних ресурсів.

У кінці минулого тижня російські війська нанесли значні удари по транспортній інфраструктурі в Дніпропетровській області, що може свідчити про зміну їх стратегії. Вони можуть продовжити такі дії, сподіваючись на досягнення більшої шкоди українським оборонним позиціям перед тим, як для них стане складніше діяти через покращену українську ППО.

В ISW зазначають, що можливе відновлення безпекової допомоги США для України стає критичним поворотним моментом у війні на її території.

Проте, щоб визначити характер та результати подальших воєнних дій, Кремль, Захід та сама Україна повинні ухвалити додаткові стратегічні рішення. Кремль зберігає здатність мобілізувати свою економіку та населення для підтримки кампанії знищення української державності, і може вжити рішень, які не завжди будуть популярними всередині країни.

Україна продовжує стикатися з проблемами у формуванні збройних сил та оборонної промисловості, що впливає на її можливості відповідати на загрози.

Сполучені Штати та їх союзники повинні надавати регулярну та послідовну допомогу Україні, постачаючи нові критично важливі системи для підтримки безпеки. Протягом останніх місяців ISW розглядає різні можливі сценарії щодо наслідків відновлення допомоги США Україні, від найбільш вигідних до найнебезпечніших.

Читайте також: Генштаб: росіяни найбільше атакують на Бахмутському та Авдіївському напрямках, ЗСУ знищили ще 950 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: