США планують якнайшвидше відправити Україні зброю зі складів у Німеччині

Безымянный

Пентагону знадобиться менше ніж тиждень після завершення усіх процедур ухвалення відповідного законодавства, щоб доставити частину зброї українським підрозділам.

Про це пише Ney York Times.

Значна частина коштів буде використана для поповнення запасів оборони США, а також для закупівлі систем протиповітряної оборони, які, за словами українських чиновників, вкрай необхідні.

Представники США не розкрили інформацію про те, яку саме зброю буде надіслано, але ймовірно, за інформацією генерал-майора Патріка Райдера, прес-секретара Пентагону, до пакету допомоги увійдуть боєприпаси протиповітряної оборони та артилерії.

Зброя та боєприпаси, які надсилаються в Україну, часто надходить із активів Пентагону в Європі, а поставки координуються організацією під назвою Security Assistance Group-Ukraine, яка базується в Німеччині.

«У нас є дуже надійна логістична мережа, яка дозволяє нам дуже швидко переміщувати матеріальні засоби, як ми це робили в минулому», — сказав генерал Райдер.

Завдяки налагодженій логістичній мережі США очікують, що перші поставки зброї з Німеччини до України будуть доставлені залізницею протягом кількох днів.

Останній пакет допомоги, оголошений 12 березня, включав зенітні ракети Stinger, керовані ракети для ракетних установок HIMARS, малі протитанкові ракети та 155-міліметрові артилерійські боєприпаси.

Україна також просила надати їй ракети ATACMS, але поки що США не прийняли рішення щодо поставок.

Сполучені Штати мають обмежену кількість цієї зброї, і офіційні особи заявили, що решта арсеналу ATACMS зарезервовано для планів на випадок непередбачених обставин.

Очікується, що додаткові ATACMS можуть бути надані Україні, щойно заміна зброї, яка називається Precision Strike Missiles, почне надходити до інвентарю Пентагону.

Надсилання більшої кількості зброї в Україну залежить не лише від політичної волі, але й від можливостей США з виробництва боєприпасів.

У Сполучених Штатах виготовлення артилерійських боєприпасів займає кілька тижнів, тому армія США прагне збільшити виробництво до 100 тис. 155-міліметрових артилерійських снарядів на місяць до 2025 року.

США не єдині, хто надає військову допомогу Києву. З квітня 2022 року міністр оборони США скликав засідання Контактної групи з питань оборони України, до якої входять країни НАТО, союзники США поза НАТО та кілька південноамериканських країн.

Група звертається із запитами безпосередньо до українського військового та цивільного керівництва.

Нагадаємо, що Конгрес США схвалив допомогу Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: